Stadshart Woerden

Bad ass sauzen

sauzen El Rey

Bad ass sauzen 

De heerlijke sauzen van tapas restaurant El Rey zijn zo populair dat de sauzen nu ook los verkocht worden voor maar 2,50 euro per pot! Al vanaf de start maakt El Rey al hun sauzen zelf in hun keuken op ambachtelijke manier, erg uniek. Elke dag worden ze vers gemaakt in Woerden. Echt Woerdens eigen dus!

Geheim van de chef voor de bereiding: geduld, liefde en aandacht. Er zijn vijf verschillende soorten sauzen verkrijgbaar: Surinaamse saté, aioli, bravas saus, Jamaican BBQ en Bash Kebab Saus. De aioli en bravas saus zijn favoriet. Deze sauzen zijn natuurlijk het meest bekend, maar de andere sauzen zijn zeker het proberen waard. De Surinaamse saté saus wordt elke dag gemaakt met verse pepers. De pittigheid varieert dus van dag tot dag. Daarom wordt er uitgebreid getest. Side note: deze saus is niet voor mietjes! De Surinaamse saté saus is volgens El Rey de allerlekkerste saté saus. ‘Best gek in een Mexicaans tapas restaurant, maar we gaan voor de beste smaak.’

De El Rey sauzen onderscheiden zich van andere sauzen, omdat ze dus ambachtelijk zijn gemaakt. De authenticiteit zorgt ervoor dat er geen makkelijk substituut te vinden is. Het smaakprofiel is namelijk veel gelaagder. Ze zijn veel uitgesprokener en lekkerder dan sauzen van de supermarkt. Daarnaast zijn ze vrij van conserveringsmiddelen. Omdat de sauzen dus vers zijn, zijn ze twee weken houdbaar. Maar meestal zijn ze al voor die tijd op! 

De Bash Kebab saus wordt geserveerd bij het broodje Kebab. Het is vergelijkbaar met een knoflooksaus, maar dan frisser. Aioli is natuurlijk bijna overal lekker bij, maar het is vooral goed in combinatie met brood en calamaris. De bravas saus hoort bij de patatas bravas en de Jamaican BBQ saus wordt geserveerd bij de ossenhaaspuntjes. En het zal je niet verbazen, maar de Surinaamse saté saus wordt geserveerd bij de Surinaamse saté. 

Dus spice up your meal, want het leven in de koelkast is een stuk leuker met de sauzen van El Rey!

Waar te koop?
Café Restaurant El Rey
Rijnstraat 3
Woerden