Stadshart Woerden

Bad ass sauzen

sauzen El Rey

De heerlijke sauzen van restaurant en cocktailbar El Rey werden zó populair dat de sauzen nu ook los verkocht worden, voor thuis. Al vanaf de start maakt El Rey al hun sauzen zelf in hun keuken, op ambachtelijke manier. 

Geheim van de chef voor de bereiding van deze Bad Ass lekkernijen: geduld, liefde en aandacht. Er zijn vijf verschillende soorten sauzen: Surinaamse saté, aioli, bravas saus, Jamaican BBQ en Bash Kebab Saus. De aioli en bravas saus zijn favoriet, maar ook de andere sauzen zijn zeker het proberen waard.

De Surinaamse satésaus wordt gemaakt met verse pepers. De pittigheid van de pepers varieert van dag tot dag, daarom wordt er uitgebreid getest. Side note: deze saus is niet voor watjes! De Surinaamse satésaus is volgens El Rey de allerlekkerste satésaus. ‘Best gek in een Mexicaans restaurant, maar we gaan voor de beste smaak’ verklaart Junior, van El Rey.

De authenticiteit van de ambachtelijke sauzen zorgt ervoor dat er geen makkelijk substituut te vinden is. Het smaakprofiel is namelijk veel gelaagder. Ze zijn veel uitgesprokener dan kant-en-klare sauzen van de supermarkt. Daarnaast zijn ze vrij van conserveringsmiddelen. Omdat de sauzen vers zijn, zijn ze twee weken houdbaar. Maar meestal zijn ze al lang voor die tijd op ;-)

Ter inspiratie:

De Bash Kebab saus wordt normaal gesproken in het restaurant geserveerd bij het broodje Kebab. Het is vergelijkbaar met een knoflooksaus, maar dan frisser. Aioli is natuurlijk bijna overal lekker bij, maar doet het vooral goed in combinatie met brood en calamaris. De bravas saus hoort bij de patatas bravas (maar smaakt ook heerlijk bij ordinaire frietjes) en de Jamaican BBQ saus wordt geserveerd bij de ossenhaaspuntjes en zal de ster zijn van jouw eigen BBQ thuis. Of de gourmet, want dat is soms net even wat handiger bij ons Hollandse weertype. En het zal je niet verbazen, maar de Surinaamse saté saus wordt geserveerd bij de Surinaamse saté. Dus spice up your meal, want het leven in de koelkast is een stuk leuker met de sauzen van El Rey!

Waar te koop?
Restaurant en cocktailbar El Rey
Rijnstraat 3
Woerden