Stadshart WoerdenFietsroutes rondom Woerden

Fietsroutes rondom Woerden

Er zijn diverse prachtige fietsroutes door Woerden en omgeving.

Een daarvan is bijvoorbeeld de fietsroute Verdedigingsstad en touwstad van ongeveer 38 km. Woerden is een zeer oude plaats – de geschiedenis gaat terug tot het jaar 41 n.Chr. toen hier een Romeinse legerplaats werd gevestigd. Woerden was in 1672 een onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie. De Fransen hebben de stad een jaar bezet gehouden, waarbij vele gebouwen zijn verbrand. De Oude Rijn werd rond 1960 gedempt.

Een andere leuke route is de Boerenkaas Fietsroute Pape-copen van 29 km. Deze fietsroute staat volledig in het teken van kaas. De route start bij het Kaaspakhuis in Woerden, waar het hele proces van kaasmaken wordt uitgelegd. Vanuit Woerden fiets je door de polders van Papekop via Oudewater en Driebruggen terug naar Woerden. Onderweg is het genieten van uitgestrekt weidelandschap, passeer je verschillende kaasboerderijen, die een bezoek zeker waard zijn en kun je neerstrijken op een van de gezellige terrassen onderweg.

Als je start of eindigt in Woerden kun je natuurlijk nog even het centrum in fietsen om de dag te eindigen met een lekkere lunch, diner of een goede kop koffie.

Kijk op deze site voor leuke routes rondom Woerden: www.fietsen.123.nl