Stadshart Woerden

Parkeren in Woerden

Parkeren in Woerden is voordelig en eenvoudig. Je kunt op diverse plekken gemakkelijk je auto kwijt en je kunt op verschillende manieren betalen. We hebben de mogelijkheden op een rijtje gezet.

Liever met het OV?

Met de trein ben je binnen 30 minuten vanuit de randsteden (Den Haag, Rotterdam, Leiden en Utrecht) in Woerden. Vanaf het station is het 10 minuutjes lopen naar de winkels.

Gratis parkeren buiten het centrum

  • Geen problemen met een stukje lopen (15 min)? Je kan buiten de stad gratis parkeren op het parkeerterrein tegenover restaurant Bregje op Polanerbaan 1.

Tot 10 uur gratis parkeren op straat

Handig voor iedereen die ‘s ochtends even snel een boodschap haalt.  Betaald parkeren op straat gaat voortaan pas om 10.00 uur ‘s ochtends in.

Kort parkeren

Kom je even een boodschap halen of een pakketje brengen of ophalen? Dat kan! In de Rijn- en Nieuwstraat mag je 30 min. staan, in de overige straten 120 min. LET OP! Parkeer NIET in het rode gebied (zie kaartje). Dit zijn woonstraten en daar betaal je €20 voor een dagkaart. Check het kaartje voor het tarief.

Lang parkeren

Kom je winkelen, een terrasje pakken of een stadswandeling maken? Zet dan je auto in één van de twee parkeergarages. Dat is de goedkoopste plek. En wist je dat er in Garage Castellum ook een uniek drive-in-museum zit?

TIP: voorkom file gebruik bij Garage Castellum de ingang aan de Molenstraat

Bezoekersregeling

Kom je op bezoek bij familie/vrienden, die in de binnenstad wonen? Dan kun je gebruik maken van een laag tarief door de bezoekersregeling. Binnenstadbewoners weten hier alles van. Meer info hierover vind je op https://woerden.parkeerservice.nl/

Voor bezoekers

parkeren Woerden centrum

 

Voor ondernemers

Kom zoveel mogelijk met openbaar vervoer of op de fiets. Parkeer NIET in de schilwijken. Daar is de parkeerdruk al erg hoog. Wil je gratis parkeren, zet de auto dan langs de Rijn bij de Oudelandseweg, of op de parkeerplaats bij de Laatste Eer. Daar heeft bijna niemand last van je. Je loopt in 5 minuten naar de binnenstad.

parkeren ondernemers woerden centrum

Betaald parkeren in de binnenstad:

  • ma t/m zat 10.00-18.30 uur
  • tarief : € 2,50/uur

Afhankelijk van de locatie is de maximale parkeerduur 2 of 0,5 uur.

Parkeergarage Castellum aan de Meulmansweg 8s/Molenstraat

Leuker parkeren kan bijna niet. De parkeergarage met haar 520 parkeerplaatsen en 12 elektrische oplaadpunten ligt midden in het centrum van de stad en is een echt Drive-in-museum. Op de plaats waar het castellum staat heeft een Romeinse vesting gestaan. Voor de bouw van de parkeergarage is er op deze plek archeologisch onderzoek gedaan. Diverse bodemvonsten zijn in het Castellum op een originele manier tentoongesteld, zoals diverse reconstructie-tekeningen en het in 2003 opgegraven Romeinse schip, de Woerden 7. Oh ja, vergeet niet je auto te parkeren voordat je je rondje maakt in de parkeergarage.

In – en – uitrijden:  24 uur per dag, 7 dagen per week.

Adresgegevens: Meulmansweg 8s 3441 AT Woerden
Telefoonnummer: 0348 – 423081
Tarieven: € 2,00/uur (Ma-za 8-18.30 uur)
Avondtarief: € 1,00/uur (Ma-do 18:30 uur – 24:00 uur)
Nachttarief en zondag: GRATIS
Maximum dagtarief: € 16,00 (geldt ook voor verloren kaart)
Uitrijkaarten: € 6,00 (minimale afname: 5 stuks)

Betaalmogelijkheden: Muntgeld, Biljetten, PIN en Creditcard, Telefoon (Parkmobile, ANWB parkeren, Parkline, Yellowbrick)

Parkeergarage Defensie-eiland op Defensie-eiland 93 A

In deze nieuwe garage zijn 80 plaatsen en ook 6 oplaadpunten voor elektrische auto’s.

In – en – uitrijden:  24 uur per dag, 7 dagen per week.

Adresgegevens: Defensie-eiland 93A, 3441 VG Woerden
Telefoonnummer: 033 – 4611803 of intercom
Tarieven: € 2,00/uur (Ma-za 8-18.30 uur)
Avondtarief: € 1,00/uur (Ma-do 18:30 uur – 24:00 uur)
Nachttarief en zondag: GRATIS
Maximum dagtarief: € 16,00 (geldt ook voor verloren kaart)
Betaalmogelijkheden: PIN en Creditcard

Nieuw parkeerbeleid per 3 mei 2021

Vanaf maandag 3 mei as. nieuwe parkeertarieven gelden in de binnenstad. Nieuwe tarieven betekent niet persé duurder, maar vooral ánders om zo te stimuleren dat er voor elk moment een passende parkeerplek is.

Samen met inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden heeft gemeente Woerden gewerkt aan een nieuw parkeerbeleid voor de stad. Het beleid moet bijdragen aan een toegankelijke en gastvrije gemeente en een leefbare, veilige en bereikbare stad.
Wil je alles nalezen, dan kan dat op woerden.nl/parkeerbeleid.

Belparkeren in Woerden

Betalen met smartphone, een sms-bericht of een telefoontje heet belparkeren. Het voordeel van belparkeren is dat je alleen voor de werkelijke parkeertijd betaalt. Dus nooit meer teveel betalen omdat je eerder klaar bent.

Het personeel van Parkeerservice is ook 24 uur per dag bereikbaar via de intercoms op de betaalautomaat. Telefonisch zijn ze ook bereikbaar op dit nummer: 0900 – 4611 803   (€ 0,10 ct p/m)