Stadshart WoerdenOver Stadshart Woerden

Ik wil je graag vertellen waarom Woerden de plek voor jou is om te relaxen, winkelen, een beetje geschiedenis op te snuiven en niet te vergeten, de diverse speciale evenementen te bezoeken. Op deze website hebben we alles wat er te koop, te zien en te doen is in Woerden overzichtelijk bij elkaar gebracht.

Kaas

Zoals je in de Historie kunt lezen kent Woerden al sinds de Romeinse tijd een actief stadsleven. Op zaterdag wordt er op de oude stadskern op zaterdag al meer dan honderd jaar de kaasmarkt gehouden. Nog altijd wordt de kaas op de traditionele manier kaas verhandeld.

Prijswinnende speciaalzaken

Ook vind je bijvoorbeeld verschillende prijswinnende speciaalzaken, waaronder een Italiaanse delicatessen zaak die in 2010 het predikaat: Nederlands beste foodspecialiteitenwinkel heeft gekregen. Er is een ‘beste optiekwinkel’ en een slager met de lekkerste worst volgens een landelijke commissie. Deze worst koop je bij de Keurslager in Woerden. Genieten van heerlijke chocolade? Dat kan en ook de Woerdense chocolatier heeft een onderscheiding gekregen.

De hoofdstad van het Groene Hart

Woerden mag zich niet voor niks de hoofdstad van het Groene Hart noemen. Want, wil je overnachten,  fietsen, wandelen, varen, winkelen of ontspannen tijdens een heerlijke lunch, high tea of diner? Je vind het allemaal. De unieke combinatie van winkels, cultuur, horeca en verblijf maakt Woerden tot een aantrekkelijke stad om te bezoeken of om er meerdere dagen te vertoeven.

Tot snel in Woerden!