Stadshart Woerden

Kaaszomerweken

Kaaszomerweken

In de zomer staat Woerden in het teken van de kaaszomerweken. Een absolute aanrader. Iedere zaterdag van half april tot half augustus zijn er van 11.00 tot 12.30 uur activiteiten op de authentieke kaasmarkt. Handelaren en zelfkazende boeren vinden elkaar in de handel, compleet met handjeklap. Bovendien zorgt de spreekstalmeester voor uitleg aan het publiek tijdens de handel.

Deze handel lijkt misschien een toneelstukje maar niets is minder waar. De handel is écht. Woerden heeft de enige nog echt functionerende handelsmarkt in Nederland. De markt werd in 1885 opgericht en heeft zijn bestaansrecht bewezen. Tijdens de wekelijkse feestkaasmarkt kan iedereen kaas proeven en kan het publiek zien hoe kaas wordt gemaakt.

Je vindt er een breed assortiment aan kaas waardoor er een enorme diversiteit is. Met dit uitgebreide aanbod heeft Woerden zelfs de meest uitgebreide kaasproeverij van Nederland. Elke zaterdag vrij toegankelijk van 11.00 tot 13.00 uur op het Kerkplein Woerden.

 

Historische kaasmarkt

Jaarlijks vindt in augustus een authentieke historische kaasmarkt plaats met allerlei spannende, lekkere en leuke activiteiten rond het thema kaas. De boeren komen met historisch boerenvervoer naar de markt om verschillende kazen aan te bieden.