Stadshart WoerdenVerover Woerden als een Romein | puzzeltocht voor kinderen vanaf 7 jaar

Verover Woerden als een Romein! Ontdek de verborgen grens door het botenmysterie te ontrafelen en shop met Romeinse munten lekkers en leuks in de winkels van de binnenstad.

Verover Woerden als een Romein is een puzzeltocht door de binnenstad van Woerden waarbij je de Limes ontdekt én met Romeinze munten leuks en lekkers verzamelt bij de molen, winkels en horeca van Woerden. De puzzeltocht is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar en het is een leuke manier om de stad én de Romeinse geschiedenis te ontdekken. De route is inclusief een lekker drankje, hapje en twee leuke cadeautjes, die je dus bij elkaar sprokkelt met je Romeinse munten. Je kunt lekker op je eigen tempo lopen, op elke vrijdag- of zaterdagmiddag naar keuze.

Influencer Stéfani uit Woerden deed de puzzeltocht ook laatst met haar gezin en je leest hier wat ze er van vond. 

Je kunt de puzzeltocht via onderstaande knop makkelijk online bestellen. Daarna haal je ‘m op bij Stadsmuseum Woerden, bijv. op de dag dat je ‘m gaat lopen.

UNESCO Werelderfgoed

De Limes (Romeinse grens), die dwars door Woerden liep, was ruim 5000 km. lang. Ter vergelijk: dat is van hier tot New York.

Om deze te bewaken, bouwden de Romeinen langs de rivier wachttorens, wegen en legerkampen, zoals castellum Laurium in Woerden. In deze oude grensstreek zijn veel overblijfselen in de grond bewaard gebleven, waarmee de Limes het grootste archeologische monument van Nederland is. Dit monument kreeg in 2021 de status van UNESCO Werelderfgoed  en staat daarmee in het rijtje van de Chinese Muur, Taj Mahal en de Piramides van Gizeh!