Stadshart WoerdenKaasjeskruid drogen

RECEPT | Natuurlijk kun je gedroogd Kaasjeskruid in de winkel kopen. Maar heb je een (gevel)tuin vol Woerdens Kaasjeskruid staan, kun je het ook heel goed zelf drogen. Enne… zelfgemaakt is (bijna) ál-tijd lekkerder. Je kunt zowel de blaadjes als de bloemetjes gebruiken. Het smaakt een beetje noot(muskaat)achtig.

Kaasjeskruid hangend laten drogen

Bind het Kaasjeskruid samen en hang het op z’n (of haar?!) kop. Maak de bosjes niet té groot, anders krijgen de middelste kruiden niet de kans om goed te drogen. Hang ze in een koele ruimte waar geen rechtstreeks zonlicht is en wacht 1 à 2 weken. Zodra ze volledig droog zijn, kun je ze in een afgesloten bakje bewaren.

Kaasjeskruid drogen in de oven

Heb je helemaal geen plek om bosjes Kaasjeskruid op te hangen? Droog het dan in de oven. Dit gaat sneller en is praktisch, maar de hitte van de oven (zelfs de minimumtemperatuur) kan de smaak van de kruiden voor een deel wegnemen. Zet je oven op de allerlaagste temperatuur en schik je kruiden op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de kruiden in de oven tot ze volledig gedroogd zijn (check dit elke 30 minuten): dit zal variëren van 1 tot 4 uur.