Stadshart WoerdenHoge Nood? Geen nood!

Wellicht ben je ze al tegengekomen, de Hoge Nood kaartjes die om heel veel toonbanken in Stadshart Woerden prijken.

De QR code die op die kaartjes staat, brengt je op de Hoge Nood pagina van Beleef Woerden. Ben je dus lekker aan het shoppen in onze gezellige binnenstad, maar heb je plots hoge nood? Dan kun je op die manier precies vinden, waar je gebruik kunt maken van het toilet. Bij veel winkels en horeca in Woerden kan dat namelijk gewoon. Super handig.

Wethouder Mariëtte Pennarts-Pouw overhandigde het eerste exemplaar van een speciaal ontworpen Woerden-toiletrol aan vakdrogist Stouthart in het centrum van Woerden en Patricia van Hall van Buro Fudge. Vakdrogisterij Stouthart is een van de plekken waar mensen overdag gebruik kunnen maken van een schoon toilet. ‘Voor ons als vakdrogist is het belangrijk om als service naar onze klanten een toilet beschikbaar te stellen. Zo voelen mensen met darmklachten of personen die wat vaker een wc gebruiken zich ook welkom. We merken dat dit wordt gewaardeerd. Dat we hiermee een steentje bijdragen aan een gastvrij Woerden is mooi meegenomen’, aldus Wyha Stouthart. Ondernemer Patricia van Hall vult aan: ‘Als huiskamer van de regio vinden we gastvrijheid en behulpzaamheid belangrijk. Daarom werken we als Stadshart samen met de gemeente Woerden aan een nog toegankelijkere binnenstad. In dat plaatje past het om de toegankelijke toiletten duidelijk zichtbaar te maken voor de bezoekers.

Woerden Toiletrol

De ondernemers kregen, als dank dat ze helpen om de toegankelijke toiletten promoten, een vrolijke Woerden-toiletrol met daarop de iconen van Woerden, zoals molen de Windhond, de Watertoren en de Petruskerk. Woerdense thema’s als kaas en fiets ontbreken natuurlijk niet op de wikkel. Het is een echt collectors item.’ Wil je ook zo’n toffe Woerden WC rol van The Good Roll? Leuk! Je steunt er ook nog een goed doel mee: 50% van de nettowinst aan de bouw van toiletten in Ghana en is gemaakt van 100% Europees bamboe en gerecycled papier, zonder chloor, kleur- of geurstoffen. Je kunt ‘m kopen bij het VVV aan de Emmakade 6a. Wees er snel bij, want op = op!

Download de app!

om de Hoge Nood app te downloaden. Zo kun je op alle plekken in Nederland vinden waar je moet zijn in geval van hoge nood. Altijd handig.