Stadshart WoerdenInformatie cadeaubon voor winkeliers

Informatie cadeaubon voor winkeliers

wees loyaal, shop lokaal

Wat houdt het in?

De Stadshart Cadeaubon is een betaalmiddel waar iedereen voordeel bij heeft. Zo kunnen we mensen stimuleren om meer lokaal te besteden en geven we de lokale economie een boost. Het lokale winkelen willen we stimuleren door gemak te bieden met de Stadshart cadeaubon. De pas werkt precies zoals een pinpas en kan via uw pinautomaat worden verwerkt.

Hoe meer ondernemers meedoen aan deze pas, des te waardevoller de pas wordt. Samen houden we meer omzet in Woerden en blijft Woerden ondernemend en gezellig.

Kosten

BIZ Vereniging Stadshart Woerden betaalt eenmalig opstartkosten en verder zitten er géén kosten verbonden aan deze bon en je hoeft ook geen kosten af te dragen bij het innen van deze bon. Dat maakt deze bon uniek! Met de VVV bon houdt je al snel 10% minder over.

Budgetten van de gemeente

Gemeente Woerden heeft vanaf 1 januari 2020 aan meer dan 1000 mantelzorgers in onze gemeente deze cadeaubon uitgedeeld als waardering voor de zorg die zij leveren. Dat betekent dat er ruim 30.000 euro aan cadeaubonnen aangeschaft is door de Gemeente Woerden. Dat is natuurlijk super goed nieuws voor ons! De gemeente eist wel dat er ook bedrijven buiten het Stadshart kunnen deelnemen aan de bon.

De bedrijven achter de Cadeaubon

De Stadshart cadeaubon is een samenwerking tussen GROUPCARD BV uit Aalsmeer en BIZ Vereniging Stadshart Woerden. BIZ Vereniging heeft geïnvesteerd in de opstartkosten, omdat we geloven in deze vorm van klantenbinding. De Cadeaubon heeft nog veel meer mogelijkheden, maar we willen hem eerst simpel als cadeaubon gaan inzetten.

Materialen

Als je mee wilt doen krijg je indien gewenst een baliedisplay met daarin feestelijke enveloppen en passen. De cadeaubon is een plastic pas met een magneetstrip. De pas is geschikt voor bijna elke pinautomaat.

Hoe kan ik meedoen?

Wil je meedoen aan de Stadshart Cadeaubon? Download de overeenkomst en het terminalformulier en stuur het retour naar ons op info@stadshartwoerden.nl

Hoe werkt het?

Feestelijke enveloppen en pas met magneetstrip, zodat met pinautomaat betaald kan worden, en de baliedisplay

 

Veelgestelde vragen

Hoe gaat de financiële administratie in zijn werk? 

Indien er een cadeaukaart wordt verkocht ontvangt de winkel de waarde van de cadeaukaart (in zijn kassa, op zijn bankrekening). Stichting GROUPCARD zal de betreffende winkel bij de eerstvolgende afrekening voor dat bedrag automatisch incasseren. Bij het accepteren van een betaling met de cadeaukaart gaat het de andere richting op. Dan betaalt de Stichting de betreffende winkel de ingewisselde waarde uit.

Word je als acceptatiepunt ook direct verkooppunt?

Nee. Dat spreek je expliciet met elkaar af.

En hoe gaat de verkoop van de bonnen in het werk?

Indien je hebt aangegeven in de overeenkomst dat je een verkooppunt bent, ontvang je van ons een aantal lege Cadeaubon Woerden passen. Tevens ontvang je van ons een web/app applicatie, waarmee de lege Cadeaubon Woerden passen opgewaardeerd kunnen worden. Hoe te handelen? Klant koopt een Cadeaubon Woerden voor een x-bedrag bij je. Je slaat dit bedrag aan op je kassa en de klant betaald regulier aan je. Vervolgens pak je de web/app applicatie en een lege Cadeaubon Woerden pas. Bij de APP: De Cadeaubon Woerden pas scan je met de fotocamera van je tablet dan wel smartphone in. Bij de WEB: Bij de web, scan je de Cadeaubon Woerden pas in met de scanner. Vervolgens voer je bedrag in bij APP / WEB en klik je op OK. Nu kun je de Cadeaubon Woerden aan je klant uitreiken.

Op onze kassa kunnen we geen kadobonnen van externe partijen aanslaan.

Als het wel lukt om zelf producten toe te voegen, dan voeg je Cadeaubon Woerden toe als product en sla je die aan als er verkocht wordt. Indien een barcode noodzakelijk is kunnen we kijken of we dat kunnen oplossen.

Graag zou ik meer informatie ontvangen hoe één ander automatiseringstechnisch in zijn werk gaat.

In de pilot die we nu draaien met het bestuur wordt er alleen gewerkt met een app en met web. Maar als straks de koppeling met PIN geregeld is, hoeft de winkel weinig zelf te doen om het werkend te krijgen. Koppeling met het kassasysteem is een ander traject en moeten we per winkel afstemmen.