Stadshart WoerdenNIEUW! Puzzeltocht voor gezinnen

NIEUW! Puzzeltocht voor gezinnen

Verover Woerden als een Romein!

Ontdek met deze puzzeltocht de verborgen grens door het botenmysterie te ontrafelen en shop met Romeinse munten lekkers en leuks in de winkels van de binnenstad.

Verover Woerden als een Romein is een puzzeltocht door de binnenstad van Woerden waarbij je de Limes ontdekt én als een Romein leuks en lekkers verzamelt bij de molen, winkels en horeca van Woerden. De puzzeltocht is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar en het is een leuke manier om de stad én de Romeinse geschiedenis te ontdekken. Je kunt ‘m lekker op je eigen tempo lopen, op een vrijdag- of zaterdagmiddag naar keuze.

Influencer Stéfani uit Woerden deed de puzzeltocht ook laatst met haar gezin en je leest hier wat ze er van vond. 

Je kunt de puzzeltocht makkelijk online bestellen. Daarna haal je ‘m op bij Stadsmuseum Woerden, bijv. op de dag dat je ‘m gaat lopen.

UNESCO Werelderfgoed in Woerden

De Limes (pad of grens in het Latijn) was ruim 5000 km. lang. Ter vergelijk: dat is van hier tot New York.

Om deze te bewaken, bouwden de Romeinen langs de rivier wachttorens, wegen en legerkampen, zoals castellum Laurium in Woerden. In deze oude grensstreek zijn veel overblijfselen in de grond bewaard gebleven, waarmee de Limes het grootste archeologische monument van Nederland is. Dit monument kreeg in 2021 de status van UNESCO Werelderfgoed  en staat daarmee in het rijtje van de Chinese Muur, Taj Mahal en de Piramides van Gizeh!