Stadshart WoerdenSnertweek | donderdag 27 oktober 2022 | Snertverkiezing

 

Heel Woerden kookt snert in de derde week van oktober. Maar wie-oh-wie maakt de lekkerste? Is het de oma van Anne, de vader van Gert of toch de buurvrouw van Gerard?

Dát is wat heel Woerden wil weten. We gaan het zien (en proeven!) tijdens de derde editie van de Snert-verkiezing op donderdag 27 oktober. Net zoals vorig jaar zijn er 2 categorieën. Traditionele Snert en Eigenwijze Snert.  Traditionele Snert is de erwtensoep zoals we die kennen. Eigenwijze Snert is Snert op, jawel, je raadt het al… geheel eigen wijze. Vegetarisch, veganistisch, werelds… Wat je maar wil. Voorwaarde is wel, dat het herleidbaar is naar erwtensoep. Het hoofdbestanddeel moet uit spliterwten bestaan.

In de jury zit Michel Rekers. Hij is viervoudig wereldkampioen Snert koken. De winnaar mag meedoen aan het WK Snertkoken in 2023. En met het WK bedoelen we géén Woerdens kampioenschap, maar écht het wereldkampioenschap!

De jurering start om 12:00 in de tent op het Kerkplein en iedereen is van harte uitgenodigd.

Hoe doe je mee?

  • Haal tijdens de Snertweek (24 t/m 29 oktober) een wedstrijdpakket bij Slagerij van Kesteren, Fruitcompany of het Popup Koeiemartmuseum (Voorstraat 81). Het wedstrijdpakket bestaat uit een bakje en een inschrijfformulier.
  • Kook de Snertsterren van de hemel, laat het gerecht goed afkoelen en schep jouw bakje (niet tot de rand) vol.
  • Vul het formulier goed in. Zorg ook dat er serveerinstructies bij staan.
  • Lever jouw bakje snert in op woensdag 26 oktober tussen 8:00-12:00 of op donderdag 27 oktober tussen 8:00-11:00 bij Keurslagerij van Kesteren. Daar gaat het de koeling in.
  • Donderdag 27 oktober gaat de jury proeven. Wij zorgen dat jouw gerecht goed opgewarmd wordt en serveren het uit aan de jury.
  • Wel zo leuk om er donderdag vanaf 12:00 bij te zijn op het Kerkplein. Dus neem vrij, of stuur een afgevaardigde. De prijsuitreiking is diezelfde middag. Ben je er niet, dan nemen we contact met je op en kijken we of de prijsuitreiking kan op vrijdagavond, tijdens de Grote Woerden Wijs Finale Quiz.

 

Niet meedoen, wel kijken? 

Leuk! Kom gezellig langs. De entree is gratis, en vol = vol.

Dezelfde middag, om 13:00 is er een gratis snertlunch met muziek, georganiseerd door de ondernemers van Het Plein. Er is plek voor 200 personen, dus meld je even aan via deze link.