Stadshart WoerdenWeek van de Stenen Winkel

In de week van 8 tot en met 14 mei 2023 vindt de tweede landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument. Ook lokale ondernemers Carmen Kuijlenburg van Blik op Hout en Britta Branger-Threels van Mini & Me doen mee.

Lokale winkels organiseren in de ‘Week van de Stenen Winkel’ allerlei feestelijke activiteiten op de winkelvloer om de kracht van stenen winkels te vieren, samen met hun klanten.

Blik op Hout is één van de winkels die voor de tweede keer deelneemt aan dit initiatief. In 2012 werd de winkel van Carmen geopend in de Woerden en 11 jaar later is de winkel niet meer weg te denken uit de binnenstad. “Wij doen dit jaar voor de tweede keer mee aan dit initiatief. Het is een leuke, feestelijke week. Een leuke manier om je klanten te bedanken”, vertelt Carmen enthousiast. “We zijn al weken druk met de voorbereidingen. We organiseren een Bingo, creatieve workshop en spellendemonstraties. Ook zijn er goodiebags en winacties. We kijken ernaar uit om samen met iedereen in Woerden de kracht van onze lokale stenen winkels te vieren en nog eens te onderstrepen waarom deze winkels een plekje verdienen in ons centrum.”

Ook Britta van Mini & Me onderstreept het belang van stenen winkels. “Het contact met de ondernemer, het kunnen zien en voelen van een product, het kunnen passen en meteen het juiste mee naar huis nemen, dat maakt ‘echt’ winkelen gewoon leuk. De sfeer en gezelligheid van de stad wint het toch van het koude van online shoppen.” Collega winkelier Conny Rensink van Linolux vult aan: “ondernemers die elke dag weer met veel enthousiasme hun zaak open doen om hun advies te geven over de producten die ze verkopen en zo een band op bouwen met hun klanten. Dát maakt lokaal winkelen mooi en persoonlijk.”

Onderstaande winkels doen mee met de ‘Week van de Stenen Winkel’:

Blik Op Hout | Bingo! – creatieve workshop – spellendemonstraties – goodiebag – winacties

Mini & Me | kleurwedstrijd – loterij – dagdeals – iets lekkers voor de kleine klanten

Buro Fudge | laat je review achter & win – dubbele spaarpunten – goodiebag voor elke eerste klant van de dag – lancering Woerdense thee

Linolux | cadeautje voor elke klant

Roses & Teacups | lieve attentie bij aankoop | spaaractie | loterij

Atelier Stöpler | maakt er de ‘week van de stenen’ van en geeft deze week 10% korting op edelstenen

By Bas mode voor mannen | op geselecteerde artikelen 20 % korting

Amiza Tea Boutique | elke dag een leuke aanbieding van verschillende soorten theeën (alleen in de winkel) – proeven van de lekkernijen in de winkel

 

Dus: Loop deze week eens een keertje extra binnen bij je favoriete stenen winkel óf ontdek leuke nieuwe winkels. Kijk, proef, voel, ervaar en beleef. Want dát kan alleen in een stenen winkel.