Stadshart WoerdenBistro de Bock

Bistro de Bock

Bistro de Bock staat voor herkenbaarheid. Een restaurant waar je heen gaat voor een snelle hap, maar ook voor een uitgebreid diner. Met authentieke en traditionele gerechten, zoals flinterdunne carpaccio, knapperige schnitzel en de lekkerste kippendij saté. Een plek waar je goed kunt eten voor een betaalbare en eerlijke prijs.

De geschiedenis van het pand komt terug in het interieur. Er hangen oude foto’s in klassieke lijsten. Met een ouderwetse bar, marmeren tafels en gestoffeerde barkrukken waan je je in een klassiek eetcafé met een vernieuwde twist. Een eetcafé dat staat voor de combinatie van een gezellige sfeer met het serveren van gerechten van hoge kwaliteit. Dat is precies wat Bistro de Bock doet!

Je vindt Bistro de Bock in het monumentale pand De Kazerne in Woerden. Dit pand heeft een rijke geschiedenis. Al in 1790 gaf generaal De Bock opdracht tot de bouw van de Kazerne. Na de bouw was het lange tijd in gebruik als standplaats voor militairen en opvang voor oud-militairen en hun gezinnen.

Toen deze functie van De Kazerne verdween, wist de gemeente niet goed wat ze ermee moest. Er werd zelfs gedacht over het slopen van het gebouw. Het is dus een wonder dat de Kazerne er vandaag nog staat!

Gelukkig kwam er een ander plan voor het gebouw. Van 1976 tot 1997 deed het dienst als politiebureau. Na 1997 kreeg het historische pand opnieuw een andere bestemming. Er kwamen woningen, horeca en winkels in. Het Kazerneplein werd daarmee een bruisende plek in het centrum van Woerden.

Meer dan 200 jaar na de bouw van de Kazerne vestigt Bistro de Bock zich in het pand. Hiermee keert een deel van de geschiedenis terug. In onze naam, het interieur en de gerechten staan ambacht en traditie centraal. Kom langs en proef onze tijdloze klassiekers bij Bistro de Bock in Woerden.

De Kazerne 7
3441 AZ Woerden
T: 0348-799839

Bekijk ook eens onze website of volg ons op Facebook en Instagram.

Di 17.00-00.00
Wo 17.00-00.00
Do 17.00-00.00
Vr 17.00-00.00
Za 17.00-00.00
Zo 17.00-00.00