Stadshart WoerdenChoco Made

Choco Made

Bij Choco Made maken ze hun eigen chocolade. Dit wil zeggen van het selecteren van de beste cacaobonen tot het gieten van de repen. Oftewel, van Bean to Bar: van cacaoboon tot reep. En dat is uniek in Nederland. Slechts een handjevol chocolademakers starten ook daadwerkelijk met een cacaoboon als basis. Een groot deel koopt chocolade in grote blokken en smelt ze daarna om. 

Het grote voordeel het volledige productieproces in eigen huis is dat je ingrediënten kan kopen van cacaoboeren die oog hebben voor mens en milieu. Op deze manier wil Choco Made een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij en kunnen ze eerlijke chocolade garanderen. Een ander groot bijkomend voordeel is dat je een unieke smaak creëert. Wist je dat chocolade uit Bali heel anders proeft dan die uit Tanzania? Tijdens de food tour krijg je van ons chocolade uit 3 verschillende landen en kan je het zelf ervaren. Of kom langs in onze winkel in Woerden en koop wat verschillende ‘bean to bar’-repen en proef het verschil. 

Bij Choco Made hebben ze bewust een reep van Indonesische bonen, omdat er binnen het bedrijf verschillende mensen zijn die een link hebben met het land en Woerden heeft diezelfde link ook met de Molukse community. 

Het maken van chocolade is een heel ambachtelijk proces en neemt ongeveer 2 maanden in beslag. Het begint met de selectie van bonen van boeren die oog hebben voor mens en milieu. De bonen worden 20-40 minuten geroosterd. Daarna worden de bonen ontvliesd, zo ontstaan er cacaonibs. De cacaonibs worden gemalen en verwarmd tot cacaomassa. Daarna wordt er aan de cacaomassa cacaoboter en suiker toegevoegd en eventueel melkpoeder of kokosmelk poeder (voor vegan chocolade). Vervolgens start het ‘rijpen’ van de chocolade (net als decanteren van wijn). Na het rijpen worden grote chocoladerepen gegoten van vijf kilogram. Deze worden opgeslagen zodat de chocolade kan ‘rusten’. Als de chocolade weer wordt verwerkt, wordt deze eerst getemperd voor een mooie glans en crunch. Daarna kan het worden gegoten in de diverse chocoladevormen. Na het verpakken is de chocolade klaar voor de verkoop!

In Woerden boven de winkel worden de bonbons en truffels gemaakt. Het bereiden van de chocolade gebeurt bij de winkel in Alphen aan de Rijn.

Neem ook eens een kijkje op onze website of volg ons op  Instagram.

Voorstraat 97
3441 CK Woerden
T: 0348-499534

Di: 09.00-18.00
Wo: 09.00-18.00
Do: 09.00-18.00
Vr: 09.00-21.00
Za: 09.00-17.00