Stadshart Woerden

Wereldwinkel Woerden

wereldwinkelwoerden

Wereldwinkel Woerden verkoopt fairtrade food en non-foodproducten. Bij ons kun je terecht voor heel veel eerlijke producten: kleine meubels en hippe accessoires voor een eigentijdse inrichting, trendy sieraden, unieke met de handgemaakte beelden, de lekkerst ruikende kaarsen, inspirerende boeken en natuurlijk de (h)eerlijkste ingrediënten en snacks om fairtrade door de dag te komen. Komend jaar bestaat de Wereldwinkel Woerden 40 jaar, lees hieronder meer over dit feestelijke jubileum.

Havenstraat 49
3441 BH Woerden
T: 0348 – 424727

Bezoek onze website of Facebook!

Info@wereldwinkelwoerden.nl

wereldwinkelwoerden

Wereldwinkel Woerden 40

Het jaar 2019 wordt voor de Wereldwinkel Woerden een bijzonder jaar. De winkel bestaat op 13 april namelijk 40 jaar. Een jubileum om trots op te zijn en flink te vieren. In 1979 is de winkel opgericht als Vereniging en aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels. Begonnen in een kraam, daarna in panden aan de Meulmansweg, de Groenendaal en de Paardensteeg, is de huidige huisvesting sinds 2004 in de Havenstraat. ‘Onze winkel heeft zich in 40 jaar tijd ontwikkeld tot een professionele cadeauwinkel met echt bijzondere en mooie producten. Gelukkig worden steeds meer mensen zich bewust van het belang van fairtrade en weten zij onze winkel te vinden’, aldus Ed Zwennis. Ed is al 4 jaar enthousiast voorzitter van de Stichting en zet zich als vrijwilliger in voor de meest uiteenlopende taken.

Het komende jaar wordt er iedere maand een specifiek land in het zonnetje gezet met haar typische producten. In januari is het thema India. Een kleurige collectie shawls, sieraden, tassen en vele andere artikelen zullen deze maand speciaal in de winkel te koop zijn. Ook is er aandacht voor de Indiase keuken met levensmiddelen en recepten om bijvoorbeeld heerlijke Korma’s en Tandoori te maken. Alle thema’s en aanbiedingen van het komende jaar zijn via Facebook en Instagram te volgen. Daarnaast verstuurt de wereldwinkel maandelijks een nieuwsbrief per mail waar je je voor kunt aanmelden via hun website www.wereldwinkelwoerden.nl of in de winkel zelf.

De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit
uit ontwikkelingslanden. De makers zijn bijvoorbeeld Mexicaanse koffieboeren, Balinese houtsnijders en Thaise keramisten. Sommigen hebben een eigen bedrijfje, anderen werken in kleine fabrieken. Allemaal mensen die, zoals iedereen, recht hebben op een woning, voedsel, scholing en medische zorg. In de gewone handel blijven zij vaak onzichtbaar en ongehoord. En verdienen ze met hun werk een ongeregeld inkomen waar ze met moeite van kunnen bestaan. In de Wereldwinkel kunnen de makers wel hun verhaal kwijt. Hoe ze met weinig middelen die prachtige producten maken en wat ze nodig hebben om hun bedrijf te kunnen verbeteren. Zo kunnen ze een beter bestaan opbouwen. De producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. En omdat de producenten – zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren – er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. In de Wereldwinkel gaan commercie en idealen dus hand in hand.
Wereldwinkel Woerden is aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels. De vereniging lobbyt op internationaal niveau voor een rechtvaardige wereldhandel. De vereniging controleert ook de bedrijven die eerlijke handel leveren.