Stadshart Woerden

Bierhuys Bier

Bierhuys

Sinds 2002 ben je bij drinkerij ‘t Bierhuys aan het juiste adres voor een goed glas bier. Het café telt 11 tapkranen, waarvan er 7 wisselkranen zijn, die met grote regelmaat gebruikt worden voor het promoten van mooie bieren van vaak ook kleinere brouwerijen. Er was veel vraag naar speciaalbieren voor thuis en bier-cadeaupakketten. Deze mogen in de horeca niet verkocht worden. De winkel was dus al snel geboren en zit iets verderop aan de Meulmansweg.

Door de jaren heen zijn er 4 verschillende biertjes gebrouwen. De eerste was het Bierhuys Blond voor het eerste lustrum van het café. Hierna volgde Bierhuys Donker voor het tweede lustrum. Ter ere van het derde lustrum werd het Bierhuys Tripel bier gebrouwen, uniek in zijn soort.

Peter en Monique (de eigenaren) bedachten voor het Bockbierfestival de Bierhuys Bock, een mooi bockbier dat makkelijk wegdrinkt. Vol en moutig van smaak. Hij is niet te bitter en niet te zoet. Dit festival  Bockbierfestival wordt mede georganiseerd door de eigenaren van de winkel en de drinkerij. De Bierhuys bieren worden gebrouwen door Ruud van Moorst van brouwerij De Eem uit Amersfoort, naar de ideeën en de smaak van Peter en Monique. Zij zeggen hoe het moet smaken, welke kleur het moet worden, hoeveel alcohol het moet bevatten. En met die ideeën gaat brouwer Ruud aan de slag. 

Ze zijn alleen in Woerden verkrijgbaar. Natuurlijk in de winkel en de drinkerij, maar ook bij een paar horecagelegenheden, zoals Bistro Lokaal. Een aantal biertjes zijn seizoensgebonden. Zo ook het Bockbier. Het Bockbierseizoen start bijvoorbeeld begin oktober. De Tripel wordt het hele jaar door gedronken. 

Waar te koop?
Bierhuys winkel
Meulmansweg 6
Woerden

&

Drinkerij ‘t Bierhuys
Van Oudheusdenstraat 3-A
Woerden