Stadshart WoerdenBrokkelkaars

Kaarsen

Geen brokkelkaas, maar brokkelkaaRs! Dat kan alleen in Woerden.

Brokkelkaarsen zijn uiterst duurzaam, super sociaal en volstrekt uniek. Deze kaarsen worden namelijk gemaakt met de stompjes/overblijfsels van oude kaarsen. Deze stompjes worden gemengd met nieuw kaarsvet en hierdoor krijgen de oude kaarsen weer een nieuw leven.

De brokkelkaarsen worden gemaakt in Atelier Buitengewoon, van origine een kunstzinnige en inspirerende dagbesteding. De nieuwste vestiging in Woerden ligt in het drukste straatje van de stad: de Kerkstraat. De dagbesteding is bedoeld voor mensen met een licht verstandelijke beperking, autisme of een licht psychische stoornis die creatief bezig willen zijn. Het is een winkel en atelier in één, waardoor je als klanten een kijkje krijgt in het proces. 

Met veel zorg en precisie worden de brokkelkaarsen en andere kaarsen gemaakt. Allereerst wordt er een mal gekozen. Deze wordt voorbewerkt met een lont en vervolgens worden kleuren gekozen. Als de mix klaar is om in de mal gegoten te worden, is het een kwestie van geduld. 

Maar na het wachten heb je ook wat! Het is elke keer weer een verrassing hoe de kaars uit de mal komt. Het leuke is dat ze nooit mislukken. Iedere deelnemer geeft er zijn eigen draai aan en elke kaars is daardoor uniek. Het aanbod is variërend. Per seizoen is er een kleurenpalet, maar mix & match is mogelijk. 

De duurzame brokkelkaarsen zijn in verschillende formaten verkrijgbaar. De prijzen variëren van €2,50 voor een mini tot €9,50 voor een super. Naast de kaarsen zijn er nog allerlei andere leuke handgemaakte hebbedingen verkrijgbaar. Zelfs de cadeauverpakkingen worden zelfgemaakt. Ben je benieuwd geworden? Neem dan eens een kijkje in de winkel. 

 

Waar te koop?

Atelier Buitengewoon Woerden 

Kerkstraat 4

3441 BN Woerden