Stadshart Woerden

Croissantjes

Croissantjes

De meeste bakkers verkopen croissantjes uit de fabriek, maar Stevig Brood behoort tot de 1% van de bakkers die nog zelf hun croissantjes maakt. Het hele proces vindt zelfs in Woerden plaats, echt Woerdens Eigen dus! Naast croissantjes worden er ook nog andere heerlijke lekkernijen gebakken in de bakkerij aan de Kruisstraat. 

De belangrijkste grondstoffen van croissantjes zijn melk en eieren. Deze zijn afkomstig van Boer Bert. Ze zijn dus biologisch en Woerdens! Ook de kaas voor de kaascroissants en kaasstengels komt hier vandaan.  

Het maken van croissantjes neemt drie dagen in beslag. De eerste dag wordt het deeg gedraaid. ‘s Nachts heeft het deeg de tijd om te rijpen. Het resultaat hiervan is malsheid en smaak. De tweede dag wordt gebruikt om laagjes boter tussen de croissants te maken. Het deeg wordt uitgerold tot een dunne plak en vervolgens wordt er een plak boter tussen gevouwen. Hierna wordt de plak weer uitgerold en door dit proces een aantal keer te herhalen, ontstaan er allemaal laagjes deeg. Op de laatste dag rijzen de croissants nog een paar uur en tot slot worden ze gebakken. 

Naturel croissantjes zijn al erg lekker, maar er zijn nog meer varianten beschikbaar. Zo zijn pains au chocolat, pains au raisin, kaascroissants, knakworst croissants en kaasstengels (deze worden gemaakt met croissantdeeg) ook te koop. Verder zijn er een aantal specials, die gemaakt worden met kleurendeeg en gevuld zijn met een heerlijke vulling, zoals frambozencrème, banketbakkersroom of pistachecrème. En als je geluk hebt, liggen er ook suikerknopen in de winkel. Dat zijn vlechten met kaneelsuiker. 

Een goede croissant heeft niet veel nodig. Maar als je toch zin hebt in iets extra’s is een beetje boter, wat nutella of jam een goede combinatie!

Stevig Brood levert (h)eerlijk desembrood aan verschillende restaurants in de omgeving van Woerden. De croissantjes worden in het seizoen geleverd aan camping bij Groen Geluk in Hekendorp. Ze maken dan een deel uit van een overheerlijk uitgebreid ontbijt en dat op de camping! Verder worden bij Landhuis in de Stad in Utrecht de ambachtelijke croissantjes geserveerd. 

Deze Woerdens Eigen croissantjes zijn dus zeker de moeite waard om eens te proeven! 

Waar te koop?
Stevig brood
Kruisstraat 1
Woerden