Stadshart Woerden

Effio sokken

effio sokken 

‘Crazy. Creative. Successful.’

Met deze drie woorden omschrijven de onderzoekers van het Journal of Consumer Research de dragers van eigenzinnige sokken. Ze hebben onderzoek gedaan naar de dragers van uitgesproken sokken. De studie laat zien deze mensen worden gezien als intelligent, zelfverzekerd, eigenzinnig, creatief, inspirerend en levenslustig. ‘Mensen die anders durven te zijn, komen sterker over dan mensen die ergens bij proberen te horen,’ aldus onderzoekers Silvia Bellezza Francesca Gino en Anat Keinan van de Harvard University. Als het eruitziet alsof iemand heeft nagedacht over zijn sokkeuze, wordt diegene dus geassocieerd met een hogere status en sterkere competenties. Hij zegt als het ware ‘Ik ben niet bang’ en ‘Ik ben niet de buurjongen.’ Sterker nog; je eigenzinnige sokken zeggen ‘Als ik het voor elkaar wil krijgen, krijg ik het voor elkaar!’ Deze wijsheid hebben we van een blog op de website van Effio en past goed bij het eigenwijze DNA van de Woerdenaren. Dat is ook niet zo gek, want Effio’s roots liggen in Woerden.

Effio werd opgericht in de tijd dat herensokken enkel zwart en grijs waren. De missie: het maken van de mooiste en beste herensokken van de wereld. Het resultaat: in september 2007 bracht Effio haar eerste collectie luxe herensokken. Sindsdien verrast Effio haar fans elk jaar op meerdere nieuwe ontwerpen. 

De eigenzinnige sokken van Effio worden ontworpen bij Falcon Fashion in de Voorstraat. Vervolgens worden ze met veel precisie gemaakt in Italië, vlakbij Milaan, door een oud familiebedrijf. Zij hebben zich gespecialiseerd in het maken van sokken en maken ook de toplijnen van een aantal bekende merken. Dit vakmanschap in combinatie met fijn katoenen garen en de eigenzinnige ontwerpen maakt dat de sokken gegarandeerd van kwalitatief hoog niveau zijn.  

De katoenen sokken kenmerken zich door het kleurgebruik en de vrolijke patronen. Maar het zijn niet zómaar patronen… Het zijn patronen met een verhaal. Eens per jaar worden er een lijn met een specifiek concept uitgebracht. Zo is de collectie gebaseerd op de opwarming van de aarde en is er een collectie geïnspireerd op Vincent van Gogh. Drie van zijn schilderijen zijn terug te zien  in het patroon en de kleuren van de sokken. 

De echte Woerdens Eigen sokken zijn de Laurium sokken. De donkerblauwe sokken met de gekleurde ruitjes staan symbool voor 650 jaar Woerden. Deze sokken zijn speciaal daarvoor ontworpen, maar ze worden door heel Europa verkocht. Een echte musthave dus voor een geboren en getogen Woerdenaar! 

Er zijn ruim honderd verschillende soorten sokken, maar de streepmotieven zijn favoriet. Die sokken hebben dus toch een streepje voor ;). De Effio sokken worden al sinds 2007 verkocht, maar pas sinds 2,5 jaar op deze locatie in de Voorstraat. 

Waar te koop?  

Effio (online)

Falcon Fashion
Voorstraat 74
Woerden