Stadshart Woerden

Effio sokken

effio sokken

Effio sokken

De sokken van Effio worden ontworpen bij Falcon Fashion in Woerden. Als de sokken ontworpen zijn, worden ze met veel precisie gemaakt in Italië vlakbij Milaan. Het wordt gedaan door een oud familiebedrijf, die zich allang bezighouden met het maken van sokken. We hebben het hier dus over een echte specialisatie! Naast dat dit bedrijf sokken maakt voor Effio, maken ze ook de toplijnen van een aantal bekende merken. De sokken zijn dus gegarandeerd van kwalitatief hoog niveau. Er wordt namelijk gewerkt met goede garen. Zowel voor mannen als voor vrouwen. 

De katoenen sokken kenmerken zich door het kleurgebruik en de vrolijke patronen. Maar het zijn niet zomaar patronen… Het zijn sokken met een verhaal. Eens per jaar worden er sokken met een concept uitgebracht. Zo is de collectie ‘Warming Strips’ gebaseerd op de opwarming van de aarde. Binnenkort komen er nieuwe sokken met een concept uit. Vincent van Gogh is dit keer de inspiratiebron. Drie van zijn schilderijen zullen terug te zien zijn in het patroon en de kleuren van de sokken. 

De echte Woerdens Eigen sokken zijn de Laurium sokken. De donkerblauwe sokken met de gekleurde ruitjes staan symbool voor 650 jaar Woerden. Deze sokken zijn speciaal daarvoor ontworpen, maar ze worden door heel Europa verkocht. Een echte musthave dus voor een geboren en getogen Woerdenaar! 

Er zijn ruim honderd verschillende soorten sokken, maar de streepmotieven zijn favoriet. Die sokken hebben dus toch een streepje voor ;). De Effio sokken worden al sinds 2007 verkocht, maar pas sinds 2,5 jaar op deze locatie in de Voorstraat. 

Waar te koop?
Falcon Fashion
Voorstraat 74
Woerden