Stadshart WoerdenHoefijzer kunst

Santenkraam

Eigenwijs & eigentijds en voor ieder wat wils. Kenmerkend voor de Santenkraam in Woerden. De winkel bestaat al meer dan 40 jaar, maar door de tijd heen is het assortiment van de winkel veranderd. Vroeger was het voornamelijk een brocante winkel. Dit trok vooral vrouwen aan. De mannen zagen de bui alweer hangen… 

Ramon, de zoon van Ria en Jan van de Santenkraam, wilde ook de kerels naar binnen halen. Hij maakte een tractor van oud ijzer en plaatste deze in de etalage. Hier kwamen inderdaad mannen op af! Ramon is hiermee doorgegaan en de winkel staat nu vol met zelfgemaakte, nieuwe producten van oude materialen. Oud ijzer, oud bestek en gebruikte hoefijzers krijgen allemaal een tweede leven. Alle materialen die hiervoor worden gebruikt, zijn afkomstig uit Woerden. Zo mag Ramon gebruikmaken van oud ijzer van lokale ijzerbedrijven. 

Extra speciaal is de hoefijzerkunst. De hoefijzers komen van de manege in Woerden. In zijn werkplaats achter de winkel maakt Ramon van deze hoefijzers teksten, hondjes, uiltjes en Woerdense gelukskoetjes. Allemaal nét even anders en dus uniek. Het Woerdense gelukskoetje wordt vooral verkocht tijdens de Woerdense Koeiemart, maar dat neemt niet weg dat deze het hele jaar door leuk staan in je interieur.

Heb je zelf een leuk idee? Of ligt er in je schuur oud ijzer of een setje hoefijzers te verstoffen? Loop dan even binnen bij de Santenkraam! Ramon werkt ook in opdracht en maakt er graag wat moois van. 

Zin om even rond te snuffelen? Dan ben je bij de Santenkraam aan het juiste adres. Zoals twee dames ooit mooi zeiden: “Nog even santenkramen.”

Waar te koop?
Santenkraam
Rijnstraat 14B
Woerden