Stadshart Woerden

Kaaspakhuis kaas

kaas

In het Kaaspakhuis aan de haven van Woerden wordt in de eigen kaasmakerij kaas gemaakt. Echte ambachtelijke kaas,  gemaakt én gerijpt in het (Stads)hart van Woerden. Met melk uit het Groene Hart!

Het historische Kaaspakhuis heeft een moderne kaasmakerij met een 300 liter RVS tobbe. Breng je een bezoekje aan het Kaaspakhuis? Dan kán het zijn dat je de kaasmakers aan het werk ziet. Regelmatig wordt er in de kaasmakerij kaas gemaakt zodat je het maakproces van de Kaaspakhuis kaas ook kunt zien en meemaken.

Zelf maken?
Wil jij zelf je Woerdens eigen ‘Kaaspakhuis kaasje’ maken? Dat kan tijdens een workshop kaasmaken in het Kaaspakhuis. Je kunt zo het hele proces van kaasmaken te beleven en een echte “Cheese Experience”  doen waarbij je alles leert over het kaasmaken en kaasrijpen.

Dit ambachtelijke kaasje wordt verkocht bij de VVV winkel die zich in het Kaaspakhuis bevindt. Het 500 grams kaasje is leuk om cadeau te geven of te krijgen. Of gewoon zelf te nuttigen met een lekker glas wijn of port erbij. Het kaasje is ook te verkrijgen als een kilokaasje voor de grotere proevers onder ons! Woerdens eigener kan eigenlijk niet.

Waar te Koop?

VVV Kaaspakhuis

Emmakade 6a

Woerden
0348 – 745492