Stadshart WoerdenKilo en pond kaasjes

Alexanderhoeve

In 1912 is de Alexanderhoeve net even buiten Woerden gebouwd, in Geestdorp. De eerste twee generaties hielden zich voornamelijk bezig met koeien melken en kaas maken. Later verdwenen de koeien en werd de hoeve daadwerkelijk het ambachtelijke rijpingshuis en de kaashandel, die het vandaag de dag nog steeds is.

Het hoofdbestanddeel van de kazen is rauwe melk. Deze melk komt rechtstreeks van de koe, is dus supervers en heeft geen hitte-behandeling ondergaan en is melk in de meest pure vorm. Hierdoor zijn alle smaakeigenschappen van de melk behouden. Juist dát geeft deze kaas de karakteristieke, volle en krachtige smaak die uniek is voor boerenkaas.De boeren kilo- en pondkazen worden gemaakt door boeren in het Groene Hart, op de boerderij. Uiteraard wordt er gewerkt volgens de richtlijnen van de voedsel- en warenautoriteit. Als de kazen eenmaal klaar zijn, worden ze getransporteerd naar de Alexanderhoeve. Daar start de rijping. Ze worden behandeld met nauwkeurige zorg voor het beste resultaat!

De kaasjes van de Alexanderhoeve zijn er in verschillende maten en smaken. Je kunt kiezen voor een kilo- of een pondkaasje. En naast de naturel versie, zijn er de smaken sambal, groene pesto, Italiaanse kruiden en mosterd. 

Deze kazen zijn heerlijk voor op de borrelplank, maar ook op een ouderwets bammetje smaken ze erg goed. Ze kunnen verpakt worden in een leuk pakketje met een echt Hollands kaasmes. Al 15 tot 20 jaar lang gaan deze kazen over de toonbank, dat zegt wat over de kwaliteit!

Waar te koop?
Alexanderhoeve Kaas & Noten
Kruisstraat 8
Woerden