Stadshart Woerden

Kilo en pond kaasjes

Alexanderhoeve

Kilo en pond kaasjes

Bij Alexanderhoeve denk je natuurlijk meteen aan…. kaas. 

De boeren kilo- en pondkazen worden gemaakt door boeren in het Groene Hart en ze worden gerijpt in het rijpingshuis Alexanderhoeve in Geestdorp. Deze kazen zijn dus typisch Woerdens en daarnaast onderscheiden ze zich van andere kazen, omdat ze ambachtelijk gemaakt zijn. Ze worden namelijk gemaakt op een boerderij en niet in een kaasfabriek, zoals de kazen uit de supermarkt. Ambachtelijk en Woerdens Eigen dus!

Het hoofdbestanddeel van de kazen is rauwe melk. Verder wordt er rekening gehouden met de richtlijnen van de voedsel- en warenautoriteit. Als de kazen eenmaal klaar zijn, worden ze getransporteerd naar de Alexanderhoeve. Daar start de rijping. Ze worden behandeld met nauwkeurige zorg voor het beste resultaat! Naast dat er variatie is in gewicht, is er ook keuze uit verschillende varianten. Natuurlijk is er een naturel versie. Daarnaast zijn de opties: sambal, groene pesto, italiaanse kruiden en mosterd. Voor ieder wat wils. 

Deze kazen zijn heerlijk voor op de borrelplank, maar ook op een ouderwets bammetje smaken ze erg goed. Ze kunnen verpakt worden in een leuk pakketje met een echt Hollands Kaasmes. Al 15 tot 20 jaar lang gaan deze kazen over de toonbank. Dus als je nog opzoek bent naar een lekker kaasje voor op stokbrood of voor bij een kaasplankje ben je bij de Alexanderhoeve aan het juiste adres! 

Waar te koop?
Alexanderhoeve Kaas & Noten
Kruisstraat 8
Woerden