Stadshart WoerdenLego

lego plaatje

De eerste LEGO sets waren de cadeaus die Jan voor zijn verjaardag kreeg, om vervolgens een eigen LEGO kamer te krijgen en dat weer door te laten groeien naar een eigen LEGO winkel: Jan’s Steen LEGO. Jan heeft van zijn hobby zijn werk kunnen maken.

Jan is begonnen met het verkopen van LEGO om zijn eigen hobby te bekostigen, maar zijn passie is nog steeds het ontwerpen en het bouwen van eigen ontwerpen. Dit noemen ze ook wel een LEGO MOC (My Own Creations).

Jan komt uit een echte Woerdense familie. Zijn familie woont al vanaf 1643 in Woerden. Dit is één van de reden waarom Jan iets terug wilde doen voor Woerden.

Jan’s Steen LEGO zocht de samenwerking met de Woerdense Vakantie week en Woerden 650. Twee mooie stichtingen die diverse activiteiten verzorgen voor de inwoners van Woerden.

In 2021 bracht Jan samen met zijn team de LEGO Woerdy 2021 uit. Woerdy is de mascotte van de Woerdense Vakantie. Elk jaar heeft de Woerdense Vakantie week een ander thema. Zo brengt Jan’s Steen ook dit jaar weer een LEGO Woerdy uit alleen nu in het thema van de Woerdense Vakantie week: Feest.

Ook dit jaar is er een samenwerking met Woerden 650 jaar tot stand gekomen. Zo brengen Jan’s Steen LEGO en Woerden 650 jaar de Skyline van Woerden in LEGO onderdelen uit. In de set bevinden zich diverse Woerdense gebouwen, zoals: de Watertoren, de molen “De Windhond” en ga zo maar door. In het bouwboekje vind je ook achtergrond informatie over de gebouwen die zijn verwerkt in de set.

Het mooiste aan de Woerdense LEGO sets die Jan’s Steen LEGO uitbrengt, is dat de opbrengt wordt gedoneerd aan de Stichting Woerdense Vakantie week en Stichting Woerden 650.

Uiteraard kan je ook in de winkel terecht voor de reguliere LEGO sets of als je meer wilt weten over LEGO maatwerk of LEGO activiteiten die Jan’s Steen LEGO verzorgt.  Uiteraard kun je gezellig de winkel binnenlopen, ons bellen of een kijkje nemen in onze webshop.

De Skyline van Woerden is in 2022 verkozen tot het Voorwerp van Woerden, omdat het symbool staat voor het leven in het Woerden van nu. Bezoekers waarderen dit bouwsel vooral omdat het voor alle leeftijden is en omdat het ‘over duizend jaar nog steeds bestaat’. Ze vinden de Woerdense gebouwen goed te herkennen en het is mooi ontworpen en uitgevoerd. Bij een geboren en getogen Woerdense in Londen staat zelfs een exemplaar op de schouw!

 

Waar te koop?

Jan’s Steen LEGO Shop

Voorstraat 15

3441 CB Woerden

Of te bestellen via de website