Stadshart Woerden

Limoncello in de bus

Huisgemaakte limoncello van de lekkerste biologische citroenen uit de regio Amalfi in Italië. Dat klinkt als een Italiaans streekproduct. Niets is minder waar, want de limoncello van  ‘Limoncello in de bus’ wordt gebrouwen binnen de singels van Stadshart Woerden.

De leverancier van Limoncello in de bus kiest hoogstpersoonlijk de mooiste én lekkerste citroenen voor de lekkerste limoncello van Woerden en omstreken. De citroenen worden stuk voor stuk met de hand geschild, waarna de schillen minimaal 6 weken in glazen potten gaan met pure alcohol. Zo krijgen de schillen de kans om alle mooie smaak, geur en kleur af te geven.

Het verhaal gaat verder onder onder de video.

Na zo’n 6 weken is het tijd voor de volgende stap. Er wordt suikerwater gemaakt en de citroenschillen worden uit de alcohol gezeefd. Vervolgens wordt de alcohol gemengd met het suikerwater. Dat mengel wordt teruggekoeld. Hierna heb je een heerlijke citroenlikeur van 40%. Én… de limoncello-makers proeven áltijd de gemaakte limoncello, om er zeker van te zijn dat ie nét zo lekker is als altijd.

Wist je dat Vivian, eigenaresse van ‘Limoncello in de bus’ al sinds 2013 limoncello maakt? Het begon als verkoop aan gasten in haar restaurant Viviamo in Woerden, maar het werd al snel een uit de hand gelopen hobby. Iedereen wilde die limoncello! In 2021 neemt Vivian het besluit om ‘Limoncello in de bus’ op te richten en zo iedereen te kunnen voorzien van haar heerlijke limoncello! Vervelend!

Waar te koop?
Limoncello in de bus

 

restaurant Viviamo
Meulmansweg 2
Woerden