Stadshart Woerden

Stoofperenlikeur

Eysebrandz

Ben je op zoek naar een likeur? Klop dan bij Oude Eysebrandz op de deur. Oprichter Tijmen Trouwborst begon met het maken van likeuren toen hij zijn eigen restaurant opende in 2003. Ze vielen erg in de smaak. Na 14 jaar besloot hij zijn restaurant te verkopen. Hierdoor stond het maken van de likeuren ook een tijdje stil. Totdat een familielid vroeg of hij weer eens aan de slag wilde gaan met de likeuren, want ze werden toch wel gemist. Uiteindelijk werden de aantallen zo groot dat hij besloot een bedrijfje te beginnen met diverse Woerdenaren: de Oude Eysebrandz was geboren.

De naam Oude Eysebrandz is gebaseerd op een oude Woerdense deugniet. Zijn bonte karakter komt naar voren in de likeuren. De familie van deze deugniet kwam een keer verhaal halen. Al snel wilden vele familieleden deze Eysebrandz likeuren proeven. Achter de in Woerden gemaakte likeuren zit dus ook nog een grappig Woerdens Eigen verhaal. Inmiddels heeft Oude Eysebrandz diverse horeca klanten in Woerden en omstreken, waaronder de Pompier, El Rey, Loef & Lij, De Kade en de Schans by Mike & Wes.

Oude Eysebrandz begon met limoncello en daarna kwam….. de stoofpeer! Deze likeur is voor jong & oud en wordt vooral gedronken in de herfst en winter. Jaarlijks te verkrijgen bij de ijsbaan in de maand december bij de Pompier voor de deur. Het bedrijf groeide uit zijn voegen en Tijmen verplaatste van zijn werkruimte naar boven de Pompier en vervolgens naar een moderne garagebox. Met de stoofperen likeur werd er nog verder geëxperimenteerd. De likeur werd gerijpt in houten vaten. Dit resulteerde in de houtgerijpte stoofperenlikeur. Vandaag de dag zijn er veel soorten likeur ontwikkeld: perzik vanille, lemongrass- ginger, ananas-kokos, kersen- choco en de nieuwste smaak: meloncello gemaakt van cantaloupe meloen. 

 

Waar te koop?

Bel of app gerust naar 06-29119020

Of bestel via instagram @oudeeysebrandz

Proeven kan bij de Pompier, El Rey, Loef & Lij, De Kade en de Schans by Mike & Wes