Stadshart Woerden

Woerdense biertjes

Bierhuys

Woerdense biertjes

Voor een speciaal biertje bent u bij het Bierhuys aan het juiste adres. De winkel bestaat inmiddels al 6,5 jaar. Er is ook een drinkerij. Deze bestaat al langer, namelijk 19 jaar. Er was veel vraag naar bierpakketjes en flesjes speciaal bier. Deze mogen echter in de horeca niet verkocht worden. De winkel was dus al snel geboren. 

Door de jaren heen zijn er 4 verschillende biertjes gebrouwen naar eigen recept. De eerste was een Blond biertje voor het eerste lustrum van het café. Hierna volgde Bierhuys donker voor het tweede lustrum. Ter ere van het derde lustrum werd de Tripel bier gebrouwen. Voor het Bockbierfestival is er ook een speciaal biertje ontworpen: Bierhuys Bock. Het Bockbierfestival wordt georganiseerd door de eigenaren van de winkel en de drinkerij.

Deze biertjes zijn Woerdens Eigen, omdat ze gemaakt zijn naar de eigen recepten van het Bierhuys. De biertjes zijn samengesteld met de brouwer. Ze zijn alleen in Woerden verkrijgbaar. Natuurlijk in de winkel en de drinkerij, maar ook bij een paar horecagelegenheden, zoals het Bistrolokaal. De biertjes onderscheiden zich van andere biertjes door de smaak. Er is geen vergelijkingsmateriaal verkrijgbaar. 

Op dit moment zijn het Tripel biertje en het Bock biertje verkrijgbaar. De Tripel is uniek in zijn soort en de Bock is vol en moutig van smaak. Een aantal biertjes zijn seizoensgebonden. Zo ook het Bockbier. Het Bockbierseizoen is begin oktober gestart. De Tripel wordt het hele jaar door gedronken. De zelf bedachte biertjes zijn al meerdere keren gebrouwen. Ze vallen dus goed in de smaak! 

Waar te koop?
Bierhuys winkel
Meulmansweg 6
Woerden

&

Drinkerij ‘t Bierhuys
Van Oudheusdenstraat 3-A
Woerden