Stadshart Woerden



Woerdense bloemenboter

RECEPT | Met verse Kaasjeskruidbloemen maak je in een handomdraai een kleurrijke boter voor op tafel. Daar fleurt elk stokbroodje van op!

 

WOERDENSE BLOEMENBOTER

met Kaasjeskruid

voor 150 gram:

  • handvol verse Kaasjeskruidbloemen en andere eetbare bloemen

  • 125 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur

  • zeezout

  • vershoudfolie
  • groene kruiden en citroensap naar smaak

Verwijder de blaadjes van de bloemen. Je kunt de bloemen beter niet wassen, zodat de smaken goed behouden blijven. Klop de bloemen wel even uit, om eventuele beestjes te verjagen.

Meng dan alle ingrediënten goed door elkaar.

Rol een stuk vershoudfolie uit. Verdeel de boter met een spatel in de lengte over het midden van de folie. Vorm de boter met de folie eromheen als een soort rol en draai de uiteinden dicht als een snoepje. Leg de rol boter tot gebruik in de koelkast, zodat deze hard kan worden.

Ga je ‘m gebruiken? Haal de folie eraf en snij de rol in plakjes.

 

TIP: Lijkt dat rollen een gedoe? Doe de boter dan na het mengen in een glazen potje! Minder geknoei en net zo leuk. Dan zet je bij het serveren gewoon het potje boter op tafel met een botermesje erbij.