Stadshart Woerden

Snertweek 2021

Snertweek 2021

Wie had dat vorig jaar kunnen denken? Dat we dit jaar weer geen Koeiemart konden vieren zoals we gewend zijn. Daarom willen we net als vorig jaar weer de Snertweek organiseren, zodat deze dag niet ongemerkt voorbij zal gaan.

Tijdens de Snertweek  van maandag 25 tot en met zondag 31 oktober is er van alles te doen rondom de Koeiemart-tradities. Coronaproof en verspreid over de hele week. Je leest er binnenkort meer over op deze pagina!


Koeiemart pop-up museum
Vanaf 2 oktober tot en met januari 2022 

Vanaf 2 oktober aanstaande staat het Stadsmuseum Woerden in het teken van de KOE. Dan opent de duo tentoonstelling GeKOEsterd, koe in de kunst en op de Koeiemart. In het museum vind je koeien in schilderijen en beelden vanaf de 17 de eeuw tot nu. In de gratis toegankelijk pop-up expositie aan de Rijnstraat 35-37 dompel je je onder in de beleving van de ‘Koeiemart’. De tentoonstelling in het museum duurt t/m 15 mei 2022. De pop-up expositie staat t/m 6 februari 2022.

Manager van het museum, Arja van Veldhuizen is enorm enthousiast over dit unieke initiatief voor Woerden. “Nooit eerder openden we zo’n pop-up. Het wordt echt een toffe, gratis toegankelijke,
expositie in de Rijnstraat met onder andere ludieke koeienverzamelingen die mensen ter beschikking hebben gesteld. Maar er komt ook een speciaal hiervoor gemaakt wandvullend kunstwerk van wel zeven meter breed waarin de tradities en de beleving van de mart zijn verwerkt. De Koeiemart en Woerden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We verwachten dan ook dat vele herinneringen zullen worden opgehaald.”