Stadshart WoerdenSnertverkiezing

Snert-verkiezing

maandag 25 oktober 

Heel Woerden kookt snert in de derde week van oktober. Maar wie-oh-wie maakt de lekkerste? Is het de oma van Anne, de vader van Gert of toch de buurvrouw van Gerard?

Dát is wat heel Woerden wil weten. We gaan het zien (en proeven!) tijdens de tweede editie van de Snert-verkiezing op maandag 25 oktober.

Iedereen mag meedoen.

Van jong tot oud, van prof tot amateur. Maar let op! Wordt jouw soep verkozen tot de lekkerste snert van Woerden? Dan moet je jouw recept bekend maken, zodat de rest van Woerden óók kan genieten van de lekkerste erwtensoep.

Er zijn dit jaar 2 categorieën. Traditionele Snert en Eigenwijze Snert. Dat laatste is Snert op, jawel, je raadt het al… geheel eigen wijze. Vegetarisch, veganistisch, werelds… Wat je maar wil. Voorwaarde is wel, dat het herleidbaar is naar erwtensoep. Het hoofdbestanddeel moet uit spliterwten bestaan.

Hoe doe je mee?

Durf je de Snert-battle aan? Vanaf 19 oktober kun je een deelname formulier ophalen bij Keurslagerij van Kesteren (Kruisstraat 5), Fruitcompany (Rijnstraat 69) of Buro Fudge (Rijnstraat 36B). Je krijgt dan ook gelijk een bakje, waarmee je jouw erwtensoep kan inleveren. Zorg dat je je bakje vóór zaterdag 23 oktober in huis hebt, zodat je in het weekend lekker aan de slag kunt in de keuken. Je inzending moet op maandag 25 oktober vóór 16:00 uur ingeleverd worden bij Buro Fudge of Keurslagerij van Kesteren.

De Jury

In de jury zitten Gineke van Kesteren (Keurslager) en Jolanda van de Blom (Winnaar Snertverkiezing 2021). En we zoeken nog een publieksjury. Dus ben jij dé erwtensoep expert van Woerden? Geef je dan op voor de jury. Je mag dan meeproeven met de jury en je mening geven, maar je mag dan zelf uiteraard géén snert inleveren. Wil jij jureren, stuur dan een mail, met daarin je naam, leeftijd, telefoonnummer en motivatie. Dan selecteren wij wie er in de publieksjury mag.

De jurering vindt plaats op maandagavond 25 oktober bij Brownies & DownieS. Enne… dit keer kun je erbij zijn! Schuif aan voor een Snertmenu en hoor als eerste wie de Snertkoning(in) 2021 wordt!

Snertmenu

De verkiezing bijwonen? Dat kan! Bij Brownies & DownieS wordt een heerlijk snertmenu geserveerd!

Brood met smeersels
Snert met roggebrood en spek
Mini brownie proeverij

En dat allemaal voor maar €14,50 inclusief 1 drankje

Reserveren voor het Snertmenu kan door hier te klikken!