Stadshart WoerdenBoek ‘Koning Snert’ genomineerd voor landelijke Award!

Boek ‘Koning Snert’ genomineerd voor landelijke Award!

We zijn super trots: het boek ‘Koning Snert, Woerden voor vreemde eenden’ van Stadshart Woerden is genomineerd voor de KERN Creativity Award 2022! Dit ontzettende succesvolle project is daarmee 1 van de 5 meest creatieve projecten in winkelcentra in Nederland gekozen uit vele inzendingen.

Patricia van Buro Fudge heeft samen met de Woerdense kinderboekenschrijfster Tosca Menten (bekend van Dummie de Mummie) een boek geschreven voor de jeugd, waarmee we de verhalen van Woerden op een luchtige manier kunnen overbrengen. Tosca Menten neemt al haar stadsgenoten mee op een ontdekkingstocht door haar lievelingsstad.

In samenwerking met het KUVO (Kunst Educatie Scholen Woerden) zijn deze verhalen in de klas verteld en zijn er opdrachten op school en in de binnenstad aan verbonden, waaronder het grote openingsfeest van 650 jaar Woerden. Een deel van de opbrengst van het boek gaat weer naar Stichting Woerden 650.

Als basis voor het openingsfeest op 12 maart

Het boek heeft als basis gediend voor diverse activiteiten. Zo was bijvoorbeeld het volledige kinderprogramma van het openingsfeest van 650 jaar Woerden, waarbij alle 5000 basisschoolkinderen voor waren uitgenodigd, gekoppeld aan de verhalen in het boek. Het geeft een eigenwijze manier uitleg geeft over de Woerdense cultuur (Koeiemarttrui, handjeklap, Koeiemart en Snertweek, Romeinen, de Rode Ruiter, Singelkunst, Woerdense vakantieweek, de vergeetput, het carillon) en Woerdense producten (graskaas, erwtensoep met poffertjes). Er waren dames in een Koeiemarttrui op een speelse manier met kinderen over de Koeiemart interactie hadden, je kon je verkleden als Romein, Kaasbollen rollen etc. Ook het afsluitfeest van Woerden 650 jaar wat plaats vindt rondom de Koeiemart en de Snertweek zal de verhalen weer aanhalen.

Naar 600 bibliotheken

Het boek is onder andere te koop bij Buro Fudge (online en in de winkel). Bovendien is het boek opgenomen door 600 bibliotheken door heel Nederland.

Samenwerkingen

Er is een nauwe samenwerking met de bekende Woerdense Kinderboekenschrijfster Tosca Menten, het KUVO voor het contact met de scholen, diverse ondernemers die ook het boek verkopen, stichting Woerden 650 jaar die door de verkoop van het boek een bijdrage kreeg om nog meer leuke evenementen te organiseren in het feestjaar, gemeente Woerden heeft de boeken gekocht voor de kinderen die geboren worden in de gemeente, de Hall die hun bezorgbus die stilstond vanwege corona tijdelijk heeft omgedoopt tot Snertbus, waarmee alle scholen werd afgegaan, twee makelaars in Woerden, die het boek aan nieuwe inwoners van Woerden geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.