Stadshart WoerdenDe Snertkoninginnen van 2021

De Snertkoninginnen van 2021

Afgelopen maandag 25 oktober 2021 was de tweede editie van de Woerdense Snertverkiezing. Dit jaar met twee categorieën: Traditionele Snert en Eigenwijze Snert. De laatste categorie is snert op geheel eigen wijze. Met of zonder vlees, werelds gekruid, verzin het maar. Als er maar spliterwten voor gebruikt zijn en het op enige wijze terug te herleiden is naar erwtensoep, één van de tradities rondom de Woerdense Koeiemart.

De jury

De jury van de Snertverkiezing van 2021 bestond uit maar liefst 4 professionals én de winnaar van de Snertverkiezing 2020:

  • Gineke van Kesteren, Keurslager die elk jaar honderden liters erwtensoep kookt en verkoopt.
  • Martijn Gerits, zeer ondernemende horecaondernemer van Winebar & Bites en Bij Petrus.
  • Ed Zwennis, van de Wereldwinkel en vanuit die hoek een neus heeft voor wereldse smaakpaletten.
  • Bas Rozendaal, van het spiksplinternieuwe Soepel. De soep en saladebar in de Havenstraat, die bijna zijn deuren opent.
  • Jolanda van der Blom, de Snertkoningin van 2020.

Traditionele Snert

Marian van Noorthoek won met haar soep de Traditionele Snertprpijs. Zij heeft een 100-jaar oud recept gebruikt als basis en heeft daar een kleine aanpassing op gemaakt. Daarbij heeft ze goed gekeken naar het recept van Jolanda van der Blom, de Snertkoningin van 2020.

Eigenwijze Snert

Het duo Nienke en Esther Dost-de Ridder wonnen met hun inzending voor Eigenwijze Snert. Tot verbazing van de jury, was dit een snert waar met grote letters op stond NIET OPWARMEN, DEZE SNERT DIENT KOUD GEGETEN TE WORDEN. Het bleek een zeer smakelijke hummus-achtige snert te zijn, die je als dip kan gebruiken. De jury roemde de originaliteit en de smaakbeleving.

Een eervolle vermelding voor alle deelnemers, maar in het bijzonder voor de veganistische erwtensoep. “Deze zou in een chique restaurant niet misstaan als tussengerecht” zei Gineke van Kesteren, Keurslager en jurylid.

Uitreiking wisselbeker

Op woensdag 27 oktober, tijdens de Koeiemart XS worden de wisselbekers uitgereikt. Benieuwd naar hun snertgeheim? Nog even geduld! We maken het binnenkort bekend.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.