Stadshart WoerdenFashion Walk Woerden

Fashion Walk Woerden

Dit jaar hebben we een speciale editie van #FEW (Fashion Event Woerden) voor jullie.

Heel Nederland wandelt tegenwoordig. Én windowshoppen heeft ook een nieuwe betekenis gekregen de afgelopen maanden. Als we deze twee trends combineren met Fashion, krijg je:

#FashionWalkWoerden

Van woensdag 24 maart t/m zaterdag 24 april kun je prachtige fashion art foto’s van de Woerdense mode- en kunst fotograaf Ramon Heinhuis bewonderen. De foto’s zijn gemaakt i.s.m. ondernemers uit het Stadshart, met als decor bijzondere locaties in Woerden, zoals restaurant ElRey, bakkerij Van Leeuwen en Supermarkt de Rijn. Fashionitems van eerdere collecties vormden de basis van inspirerende ‘moods’, waarbij Heinhuis handige fashion-tips geeft, met hoe je deze mood ook zelf kunt creëren.

Ook zijn er foto’s van het werk van Yasmin Li te zien, een Woerdens modetalent. Zij studeert dit jaar af aan het Amsterdam Fashion Institute.

Plattegrond

Je kunt de plattegrond halen met daarop de adressen waar de werken te zien zijn. Dus: Trek je most fashionable wandelschoenen aan en gáán! Pumps mag ook, maar is op eigen risico.

We raden je aan om alle werken te bekijken, maar volg gerust je eigen route. Sla vooral jouw favoriete mode-adresjes niet over en bekijk hun etalages. Zie je wat leuks? Schroom niet en maak een afspraak in de winkel.

En, niet onbelangrijk: Fashion Walk Woerden wordt nóg leuker met een hapje en drankje* to go! Steun de Woerdense horeca en trakteer jezelf op wat lekkers voor onderweg.

Plattegrond gratis verkrijgbaar bij :

VVV/Kado Enzo (Emmakade 6a)  |  Buro Fudge (Rijnstraat 36b) | Keurslagerij van Kesteren | Vakdrogist Stouthart | Luciano | Telkamp Schoenen | Amiza Tea Boutique (Voortstraat 26) | Boekhandel De Kler (Voorstraat 89)

*) Er kunnen alleen alcoholvrije drankjes to go gehaald worden. Gelukkig bestaan er tegenwoordig héél veel lekkere craft soda’s en alcoholvrije bieren.

Over de makers

Woerdense fashion guru Ramon Heinhuis

Ramon Heinhuis (30) begon zijn carrière op jonge leeftijd als model. In de loop der jaren werd hem duidelijk dat zijn hart werkelijk uitging naar fotografie. Hij nam zijn jarenlange ervaringen als model mee en creëerde zijn eigen unieke fotografie stijl. Zelfs de visagie en styling zijn onderdelen die Heinhuis goed begrijpt en regelmatig zelf uitvoert. Al snel volgden er mooie kansen voor Heinhuis middels het tv programma van RTL “I can make you a super model” waarbij Heinhuis achter de schermen de portfolio materialen heeft verzorgd voor diverse modellen. Dit in samenwerking met de wereldberoemde modellenscout, Paul Fisher. Zijn modellen braken daarna door en kregen campagnes voor diverse grote modehuizen zoals Calvin Klein, Prada en Otazu.

“Na deze springplank werd ik opgemerkt in de fotografie business, sindsdien kreeg ik steeds meer kansen en opdrachten voor diverse magazines. Ook werkte ik onder andere samen met Mart Visser voor zijn sierradenlijn bij het merk Zinzi. Elke ervaring is steeds weer uniek, geeft mij bergen inspiratie en biedt meer groei. Dit maakt mijn werk zo enorm leuk en maakt mij gelukkig. Eén van mijn leukste klussen was toch wel voor Mitsubishi, waarbij ik als cameraman en fotograaf werd ingezet om zangeres Maan vast te leggen voor Libelle, in het beeldschone Noorwegen.

In het verleden heb ik gewerkt voor een commercieel bedrijf, zoals Wehkamp, waarbij het meer ging om de kwantiteit dan om de kwaliteit. Ik deed daardoor heel veel technische skills op, maar ik kwam er wel achter dat ik kwaliteit het belangrijkst vind. Iedere plaat verdient dit! Sindsdien heb ik besloten mij enkel nog te focussen op mijn passies: kunst, mode en portret fotografie. Je bent van harte uitgenodigd eens een kijkje te nemen op mijn website, dan zie je hoe breed mijn visie is. Ben je opzoek naar persoonlijke kunst voor aan je muur? Vrijwel alles is mogelijk en niets is te gek, dus als je in bent voor iets bijzonders neem dan contact met mij op!”

Met ruim vijftien jaar ervaring weet Heinhuis hoe hij de juiste locaties, modellen en teams samen kan stellen om fotografie naar een hoger niveau te brengen. Dit deed hij speciaal voor “Fashion Walk Woerden”. Fashion Walk Woerden is een uitgelezen moment om het Woerdense publiek te laten zien wat hij het liefst doet. Alle disciplines komen in dit project samen. Heinhuis verzorgde o.a. de styling in samenwerking met de winkeliers vereniging in Woerden, en kijkt terug op een geslaagd project.

 

Woerdens mode talent Yasmin Li

 Yasmin Li, geboren en getogen in Woerden, is een afstudeerstudent aan het Amsterdam Fashion Institute. Van jongs af aan heeft zij een enorme passie voor mode, waarin zij haar gevoelens en creativiteit kan uiten.  Het doel: een onafhankelijk label gericht op exclusieve en elegante maatwerk mode voor dames.

Met gebruik van de kunststijl constructivisme, duurzaamheid en romantiek als inspiratiebron is deze Ready to Wear collectie ontstaan. Elk kledingstuk is ontwikkeld en handgemaakt in Woerden.

Van het handmatig schetsen, patroontekenen en textiel zorgvuldig selecteren, zijn de drie full-looks ontstaan die nu te bewonderen zijn in de binnenstad van Woerden. In de collectie zijn duurzame materialen en de ambachtelijke vakmanschap technieken met elkaar verweven.

Het merk ‘Yasmin Li’ richt zich vooral op het midden tot hoog segment dameskleding waarin vrouwelijke elegantie en kwaliteit voorop staat. Samen met moderne en traditionele maatwerk technieken is elk kledingstuk vervaardigd met de fijnste handwerk methodes om zo de wensen van de klant tot leven te brengen.

Je kunt de carrière van Yasmin Li volgen op instagram.

 • Amparo Korthof

  Ik ben super trots op je Yasmin!
  Ik zie via Instagram jou werk….prachtig??ga zo door meid.
  Liefs en suc6,

 • Shaila Rampersad

  Hé Power Girl,
  Je bent geweldig met alles wat je doet,
  heel veel succes!??

  Dikke knuffel van Shaila

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.