Stadshart WoerdenHoe zat het ook al weer? Opfrissertje van de spelregels van kwartet

Hoe zat het ook al weer? Opfrissertje van de spelregels van kwartet

Spelregels Vestingstad Woerden kwartet

De meeste mensen zullen het wel kennen: kwartetten. Moeten we toch even je geheugen opfrissen? Of ben je niet gezegend met de nodige kwartetervaring? Bekijk dan hieronder de belangrijkste spelregels.

Doel
Het is de bedoeling door slim te spelen en te vragen zoveel mogelijk setjes van vier kaarten te verzamelen, de kwartetten. Door goed op te letten bij andere beurten kun je achterhalen wie welke kwartetkaarten heeft. Degene met de meeste kwartetten wint.

Voorbereiding
Alle kaarten worden onder de spelers verdeeld. Het kan zijn dat sommige spelers meer kaarten hebben dan andere spelers. De kaarten neem je in je hand en laat je niet aan de andere spelers zien.

Het spel
De speler die het laatst in het Stadshart van Woerden is geweest begint. Als je aan de beurt bent, vraag je aan één van de andere spelers een kaart die je niet hebt. Dit moet dan wel een kaart zijn van een kwartet waarvan je zelf minimaal één kaart in je hand hebt.

Noem de naam of kleur van het kwartet en vraag naar de kaart die je wilt hebben.

Als de speler die kaart heeft, dan moet hij deze aan je afgeven en mag je doorgaan met kaarten vragen. Dit mag aan dezelfde of een andere speler. Als je een setje van vier kaarten hebt, roep je ‘Kwartet!’ en leg je de vier bij elkaar horende kaarten voor je neer op tafel.

Heeft de speler de gevraagde kaart niet, dan is je beurt voorbij en is de speler aan wie je het laatst een kaart vroeg aan de beurt. Het spel is afgelopen als alle kwartetten compleet zijn. Degene met de meeste kwartetten wint het spel.

 

TIP Heb jet het complete Woerdens Kwartet bij elkaar gespaard? Dan heb je een vrij uitgebreid spel in handen. Er is ook zó veel te vertellen over Woerden… Dat past ook niet in een compact en handzaam kwartetspel.

Mocht je met kleine kinderen spelen, of zelf niet zoveel geduld hebben, dan kán het handig zijn, om het spel te spelen met selectie van de kwartetten. Zo houd je het overzichtelijk en kun je af en toe een beetje afwisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.