Stadshart WoerdenKoningsdag 2021

Koningsdag 2021

Met zijn allen op Koningstocht!

Dat er door Corona geen mogelijkheden zijn om activiteiten te organiseren weten we. Maar de gezamenlijke Oranjeverenigingen van de Woerdense kernen hebben toch iets bedacht om Koningsdag 2021 glans te geven. Er wordt een fietstocht door de kernen gehouden met op 4 plekken een heus Koningsdag- fotomoment. De fietstocht is volledig Corona-proof.

Het idee van deze Koningstocht:

Stap met het gezin op de fiets. Geheel in stijl natuurlijk. Compleet in het oranje, of stijlvol rood-wit-blauw. Niet alleen je outfit, maar ook je fiets! De route die is uitgestippeld is 34 kilometer lang en voert je langs alle kernen van de gemeente. Op 4 plekken zijn ludieke foto-spots ingericht, voor een echt Koningsdag-fotomoment.

Het is de bedoeling dat je start vanuit je eigen huis, op het moment dat het jou uitkomt. Er is dus géén vaste starttijd en beginpunt. Je kunt de route ook in beide richtingen fietsen. Zo is de route Corona-proof en veilig. De route voert langs ANWB knooppunten (zie hieronder), dus ze is eenvoudig te rijden. Voor een extra feestelijk tintje wordt de route met Oranje linten  versierd, zodat je steeds goed kunt zien dat je nog op de goede route zit.

En er valt nog wat te winnen ook!

De bedoeling is dat mensen een zo ludiek mogelijke serie van 4 foto’s maken en deze uiterlijk 2 mei posten op social media met de hashtag #KDHKWZ (KoningsDag en dan in alfabetische volgorde Harmelen, Kamerik, Woerden, Zegveld). Op 5 mei zullen de prijswinnaars bekend worden gemaakt.

De ondernemers van Stadshart Woerden, trotse sponsor van dit Corona-proof evenement, stellen mooie prijzen ter beschikking. Dus trek je mooiste oranje-outfit uit de kast, zorg dat je camera of telefoon ruim voldoende is opgeladen, poets je fiets op, hang er een vlag & wimpel aan en trek erop uit!

TIP: Je Koningsdag wordt nóg beter, als je onderweg nog een shop-afspraak plant. Veel winkels zijn nl. open op afspraak, óók op Koningsdag. En een hapje en drankje to go hoort er natuurlijk ook bij!

De route:

Deze nummers starten bij Station Woerden. Indien je op een ander knooppunt start volg je de rij getallen ga je na de onderste 28 (je bent dan op Station Woerden) naar knoopunt 26.
Indien je de route tegen de klok in fietst moet je de nummers uiteraard in de omgekeerde volgorde aandoen. Indien je de route wilt inkorten kan dat gemakkelijk door bij knooppunt 71 naar knooppunt 70 te rijden.

De totale route is 33,1 km lang. Op rustig tempo is dat ongeveer 2 uur fietsen. Met de stops erbij kom je tot ongeveer 3 uur in totaal.

De stops zijn:
Stop 1: Zuidzijde Cattenbroekerplas (tussen Knooppunt 33 en Knooppunt 13
Stop 2: Parkeerterrein Bouwbedrijf Bolton, Zegveldse Uitweg 1 Woerden (tussen knooppunt 67 en 66)
Stop 3: Kamerik
Stop 4: Harmelen; Parkeerplaats Sporthal de Kroon / parkeerplaats tegenover de tennisbanen

  • W.van den Burg

    Kunnen er ook scoot mobielen mee is daar rekening mee behoudendste het breed genoeg is voor deze voertuigenik hoop het dan kunnen wij ook mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.