Stadshart WoerdenLevend Ganzenbord op 18 september

Levend Ganzenbord op 18 september

Hoe leuk! Kinderen kunnen op zaterdag 18 september Levend Ganzenbord spelen in de binnenstad van Woerden. Het bordspelletje is al hartstikke leuk, dus wat te denken van de ‘levende’ versie. Alle kinderen tot ongeveer 13 jaar kunnen gratis meedoen aan het spel.

Normaal speel je op een bord met 63 vakjes, maar zaterdag zijn dit 63 punten in Woerden. Er is een parcours dwars door de stad uitgezet.

Dobbelsteen gooien en gaan

De start is op het Kerkplein en groepjes van twee of drie gooien hierna met een dobbelsteen. Onderweg gaan de kinderen raadsels oplossen en spellen doen. En doen ze sporten zoals netbal en frisbee. Laat het nou toevallig ook Nationale Sportweek zijn!

“Door de opdrachten zie je misschien wel dingen in Woerden die je nog niet eerder gezien hebt. En iedereen gaat de spellen en funsports heel leuk vinden. We willen ook graag dat echt ieder kind mee kan doen, daarom is deelname ook kosteloos”, laat de organisatie weten. Het maximale aantal deelnemers is 200.

Aanmelden

Meedoen is gratis en aanmelden kan via deze link. Of op 18 september tussen 10.00 en 13.00 uur op het Kerkplein in Woerden. Volgens de organisatie is het Levend Ganzenbord leuk voor kinderen tot ongeveer 13 jaar. Natuurlijk mogen de ouders en begeleiders ook meedoen. Voor kinderen jonger dan 10 jaar, is het handig dat er een volwassenen meegaat.

Het spel duurt ongeveer 75 minuten. De finish is net als de start op het Kerkplein.

Superleuk initiatief

Het is komende week Nationale Sportweek en het festival ‘Iedereen doet mee’ wordt georganiseerd. Het spel is onderdeel hiervan. Levend Ganzenbord is een initiatief van Kiwanis Woerden en wordt georganiseerd samen met Beweegteam Woerden, Stadshart Woerden, Lions Castellum Laurum, Speelgoedbank Woerden en vele vrijwilligers. Goed bezig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.