Stadshart WoerdenVolop te doen in het weekend van 8, 9 en 10 september: Nazomerweekend

Volop te doen in het weekend van 8, 9 en 10 september: Nazomerweekend

Vrijdagavond 8 september: Wijnloop

De leukste winkels van Woerden bezoeken, met een glas wijn. Er zijn maar liefst 19 proeflocaties verspreid door de binnenstad van Woerden. Je koopt een entree bewijs in de vorm van een proefglas, waarmee je bij elke proeflocatie je een wijn kunt proeven. Veel ondernemers zorgen ook voor een lekker hapje voor bij de wijn. Dat betekent heel veel gezelligheid: beetje wandelen, beetje shoppen, véél proeven en gezellig bijkletsen. Koop je proefglas voor 17,95 euro op dewijnloop.nl. Je krijgt dan vanzelf te horen, waar en wanneer je jouw proefglas op kunt halen. Het festijn begint om 18:00 en duurt tot 21 uur. Bij Plein 7 is de afterparty! Het heeft geen vaste startlocatie, je mag beginnen waar je maar wil. 

Zaterdag 9 september: Open monumentendag

Het thema van Open Monumentendag 2023 is ‘Levend Erfgoed’! Dit staat voor de culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden die mensen van huis uit hebben meegekregen en die zij op hun beurt weer doorgeven. Zo kan je bijvoorbeeld langs bij de demonstratie kaas maken in de kaasmakerij of een rondleiding krijgen in het Klooster. Bekijk het gehele programma op de website van de Open Monumentendag. 

Zondagmiddag 10 september: Tour de Terras

Zondag 10 september organiseert Woerden Bruist de tweede editie van Tour de Terras. Strijk neer op de terrassen op het Kazerneplein, de Pompier, Breuren, van Rossum, de Winebar, Midas en Loef & Lij en geniet van de straatmuzikanten die langs de terrassen trekken. Tussen 15 en 18 uur kun je van dit muziekspektakel genieten.

Zaterdag 2 september – 8 oktober: Kunstlint

In de maand september kan je in diverse etalages van Stadshart Woerden prachtige werken van lokale kunstenaars bewonderen. Ook is er een speurtocht voor kinderen met een creatieve opdracht. Meer info lees je op de site van Atelierroute Groot Woerden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.