Stadshart WoerdenOok zo’n zin in een feestje?

Ook zo’n zin in een feestje?

In 2022 is het zover. Dan zijn wij 650 jaar stad. Dat gaan wij Woerdenaren uitbundig vieren.
Woerden wordt een feeststad. De eerste initiatieven die ervoor moeten zorgen dat we de 650 jaar stadsrechten van Woerden een
jaar lang kunnen vieren, zijn inmiddels bekend.

650 jaar stadsrechten: een feest voor en door Woerden
Om er voor iedereen een feestjaar van te maken, heeft Stichting Woerden 650 Woerdenaren uitgenodigd om met initiatieven voor het feestjaar te komen. Initiatieven uit de Woerdense samenleving dus. Afgelopen periode heeft het Comité van Aanbeveling de ingekomen initiatieven beoordeeld.

Een feestjaar met nieuwe en bestaande initiatieven
Woerden is altijd al een actieve, bruisende stad met een bomvolle evenementenkalender. Tijdens het feestjaar wordt dat nog even flink aangedikt. Op zaterdag 12 maart 2022 trappen we het jaar feestelijk af met een rondgaand verhaal langs Woerdense historische locaties en een feestavond. Allerlei bestaande evenementen worden verbonden met nieuwe initiatieven. Van toffe sportevenementen tot kunst & cultuur en van uitbundige feestelijkheden tot historische evenementen. Voor ieder wat wils, van jong tot oud.

Eigenwijze Rode Ruiter
Tijdens het feestjaar zal de Rode Ruiter als rode draad tijdens de festiviteiten terugkomen. Het is een verwijzing naar de ruiter op het schilderij ‘het Beleg van Woerden’, dat in het Stadsmuseum hangt. De Rode Ruiter lijkt eigen en wijs, maar ook eigenwijs. Hij is ondernemend en doet…. het op zijn eigen wijze. Net als de Woerdenaren. En daarmee sluit de Rode Ruiter mooi aan bij het thema van het feestjaar: WoerdenWijs.

Én de Rode Ruiter is de hoofdpersoon uit een kinderboek dat Tosca Menten (jawel, de schrijfster van de succesvolle series rond onder meer Dummie de Mummie, Dirkje Bakkes en Siem Subliem!) speciaal voor Woerden gaat schrijven.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Woerden 650? Volg @woerden650 op Facebook en Instagram of check regelmatig de website www.woerden650.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.