Stadshart Woerden

Picknicken is leuk!

Picknicken is leuk!

In het Westdampark is het, sinds de sluiting van de horeca en ander vertier, met enige regelmaat ontzettend gezellig. Het is dan ook een prachtige plek. Door het mooie weer wordt er veel gepicknickt, met allerlei lekkers uit het Stadshart. Van pizza  tot tapas en van oer-Hollandse boterham met kaas. Wijntje erbij, versgeperst sapje of een koud biertje… In het Stadshart kun je álles vinden voor zo’n heerlijke picknick.

Nadeel is, dat deze manier van recreëren de nodige rommel met zich mee brengt. Prullenbakken zijn al snel overvol, aangezien deze niet zijn berekend op zoveel gezelligheid. De rommel belandt al snel in het gras. Zo ook afgelopen Pinksterweekend. Enny Sijzen kon het niet langer aanzien en heeft zondag Eerste Pinksterdag, op eigen initiatief het Westdampark opgeruimd. In haar ééntje!

Beja Spruit, de gezellige eigenaresse van het snuisterijen winkeltje Roses and Teacups kreeg hier lucht van. Zij heeft een ‘bedank-mand’ samengesteld, waar veel winkeliers een leuke attentie in hebben gestopt. De mand, bomvol leuke en lekkere dingen, werd vandaag, donderdag 4 juni, overhandigd aan Enny. Enny was helemaal overdonderd. “Ik werd door Brownies & Downies ook al getrakteerd op koffie en een brownie”, aldus Enny.

 

BIZ Vereniging Stadshart Woerden gaat met de gemeente bekijken, hoe het beter geregeld kan worden rondom het picknick afval. Ondertussen zou het mooi zijn, als de bezoekers zelf het park een beetje netjes kunnen houden. Enny heeft vuilniszakken aan de vuilnisbakken gehangen. En kun je je rommel niet kwijt, omdat de bakken vol zijn? Dan waarderen we het heel erg, als je de rommel thuis weggooit. Zo blijft picknicken ook leuk voor degene die na jou het picknick kleedje uitrolt in het Westdampark.  Dankjewel!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.