Stadshart WoerdenProgramma Graskaasdag 4 juni bekend!

Programma Graskaasdag 4 juni bekend!

Zaterdag 4 juni, de 14e editie van de traditionele Woerdense Graskaasdag!

De historische binnenstad stroomt weer vol met kenners en liefhebbers van Kaas. De stoet van de klassieke kaasbrikken en tractoren op weg naar de markt trekt veel bekijks. De reuzen graskaas van maar liefs 125 kilo wordt met vereende krachten op het podium getild. Het kaaslied wordt uit volle borst gezonden en de veilingmeester Jacques de Koning, zorgt dit jaar weer voor een waar veilingspektakel zodat een flinke opbrengst van de reuzenkaas naar het goede doel gaat. Door het hele Stadshart centrum is er een kramenmarkt, vinden er optredens plaats en laten de kaasmeisjes de lekkerste graskaas proeven. Kortom, een fantastisch kaasfeest dat het unieke karakter van onze stad als Kaasstad onderstreept. Dit wil je niet missen!

De Veiling De reuzen graskaas van maar liefst 125 kilo wordt jaarlijks gehouden voor een goed doel. In 2019 was dit een bijdrage voor het Daan Teeuwen Centrum. De reuzengraskaas van 125 kilo wordt geveild naar Amerikaans model. Iedereen kan meebieden maar zorg dan wel dat je dit aan de organisatie vooraf laat weten zodat jij je veilingbordje krijgt. Je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud van de reuzengraskaas, dat wordt een heel jaar verzorgd door een van de Kaashandelaren die de kaas met de grootste zorg zullen behandelen.

Een van de doelen in 2022 is de bouw van een nieuwe hooiberg van dierenweide Kukeleboe voor al hun diertjes. Wil je ook meebieden en zodoende het goede doel van dit jaar sponsoren? Neem dan contact op met info@woerdenmarketing.nl voor 1 juni 2022.

Programma Graskaasdag

  • 10.00 Kramenmarkt door het hele Stadshartcentrum tot 16.00
  • 10.00 vertrek tractoren vanuit Emmakade 61 naar de Kaasbel
  • 10.30 Kaasoptocht met kaasbrikken door de stad naar de markt. Dit zijn 4 kaasbrikken, een Paardentram en tractoren en deze starten bij Viviamo voor (reuzenkaas wordt naar podium gebracht op de brik onder begeleiding van de Boerenkapel)
  • 10.50 Aankomst reuzenkaas op Kerkplein podium, Kaaslied wordt gezongen
  • 11.00 Keuring van de Graskaas en Veiling van de Graskaas van 125 kilo
  • 11.00 Gratis rondritten door de Paardentram Opstapplaats Van Rossum op koeienstoep tot 16.00
  • 13.00 Kaasmarkt met kaasshows/Kinderveiling/optredens van het Klooster tot 16.00
  • 15.00 bekendmaking van de opbrengst van de veiling 16.00 sluiting

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.