Stadshart WoerdenShoppen met de Romeinen

Shoppen met de Romeinen

Wist je dat Telfix en de Romeinen meer met elkaar gemeen hebben dan je zou denken? En dat geldt ook voor Blik op Hout, Expert, restaurant deWoerdenaar en heel veel andere winkels. Huh?

We leggen het uit:

Shoppen met de Romeinen

Sinds deze zomer is de Limes, de noordgrens van het Romeinse rijk uit de eerste eeuwen na Christus, officieel erkend als Unesco Werelderfgoed. En Woerden ligt op die grens!

Bijna 2000 jaar geleden stond er een Romeins fort op de plek waar nu het Kerkplein is. Daaromheen was een dorp waar je allerlei spullen kon kopen. Tijdens opgravingen vonden archeologen deze spullen terug. En er worden nog steeds dingen teruggevonden. De meest bijzondere dingen komen in het museum. Of zoals nu op de winkelramen in de binnenstad van Woerden.

De openluchttentoonstelling Shoppen met de Romeinen bestaat uit 12 verhalen over Romeinse voorwerpen uit het Stadsmuseum die zijn gekoppeld aan wat verkocht wordt in de winkels van nu. Zouden de Romeinen van toen dezelfde dingen kunnen kopen in de winkels van NU? Al windowshoppend kom je de voorwerpen tegen op 12 etalages in het centrum van Woerden.

Bepaal je route met behulp van de plattegrond op het boekje. Je kunt dit boekje halen bij het Stadsmuseum, VVV Kaaspakhuis en de bibliotheek.

En er is ook een speurtocht!

Speciaal voor gezinnen is bij de wandelroute een speurtocht ontwikkeld, die je langs alle etalages met voorwerpen brengt. Kom erachter welk parfumtype je bent en ontcijfer een boodschap van een beroemde Woerdense Romein! De wandelroute en speurtocht zijn gratis te verkrijgen in het Stadsmuseum, VVV Kaaspakhuis en de bibliotheek. De openluchttentoonstelling eindigt op 24 oktober als de herfstvakantie is afgelopen.

Speciale actie Open Monumentendagen 11 en 12 september

Tijdens de Open Monumentendagen is er een leuke actie. Dan staat er een speciale Limes-kraam bij het Stadsmuseum en op het Kerkplein. Kinderen die de speurtocht maken, kunnen op deze dagen een mooie prijs winnen! Je maakt kans op een JBL Bluetooth speaker (beschikbaar gesteld door Expert) en een ‘Romeins’ molenspel (beschikbaar gesteld door Blik op Hout). De speurtocht kan worden opgehaald en ingeleverd bij de marktkraam van het Stadsmuseum. Op beide dagen trekken wordt om 15.45u een winnaar getrokken uit de inzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.