Stadshart WoerdenSint-actie levert €5050 op!

Sint-actie levert €5050 op!

Stadshart Sint-actie groot succes!

De winkels en restaurants van Stadshart Woerden hebben zich ingezet voor kinderen uit gezinnen, waarbij het niet vanzelfsprekend is, dat Sinterklaas met een zak vol cadeaus op de stoep staat. Er is een bedrag van maar liefst €5050 opgehaald. Hierdoor heeft de Voedselbank iets leuks kunnen geven met Sinterklaas én de jeugd krijgt ook nog iets leuks rond Kerst.

Bij meer dan 35 winkels en horeca in de binnenstad van Woerden konden mensen een fysieke donatie doen in de daarvoor bestemde bus. Ook was het mogelijk om online te doneren via de website van het Stadshart. Zowel in de bussen in de winkels, als online doneren is flink gedoneerd. Van wat muntgeld tot envelopjes met maar liefst €150. ‘Er zijn zelfs mensen die (een deel van) hun energiecompensatie doneren’, zegt Conny Wesseling, één van de initiatiefnemers. ‘En mooi dat ondernemers zelf ook doneren, zowel binnen als van buiten het Stadshart.’

Jij hebt toch ook een Stadshart?

Zo luidde de tekst van de actie. Zowel de bewoners, als de ondernemers van Woerden (en zelfs búiten Woerden!)  hebben laten weten dat zij een zeer warm en gul Stadshart hebben:

Denise Miltenburg, van Team Kappers Woerden, doneerde maar liefst 50 cadeaubonnen voor een knipbeurt. “Ik wil graag helpen, want vond het een super initiatief, ” vertelt Miltenburg. “Ik vind het een mooie kerstgedachte om 50 mensen blij te maken. Of het nu voor de kinderen zelf is, of voor de ouders die ook wel een extraatje hebben verdiend.”

John en Elly van den Bosch hebben de Vischbrug beschikbaar gesteld als Pakjeshuis. Het Pakjeshuis diende als etalage; op het raam werd de tussenstand van de actie bijgehouden. De actie werd ook opgepakt door collega-ondernemers buiten het Stadshart. Zo doneerde Mark Haagen van Kameryck maar liefst 50 cadeaubonnen voor pitch & putt ter waarde van €19,50. Woerden Makelaardij deed een online winactie en doneerde uit naam van de winnaars ook een mooi bedrag. Jongeneel Verpakkingen zorgde voor gratis donatiebussen, zodat er zoveel mogelijk geld naar de actie kon gaan. En het Consulaat van Sinterklaas doneerde kilo’s strooigoed.

In korte tijd heeft de actie een prachtig bedrag opgeleverd, in de vorm van cadeaus, cadeaubonnen en belevenissen, waar we veel gezinnen blij mee kunnen maken. Namens de Voedselbank én de ondernemers van Stadshart Woerden: Dankjullie wel allemaal!

 

 

Voor deze actie werkt Stadshart Woerden samen met Voedselbank Woerden. Deze organisatie weet precies welke kinderen een mooi cadeau kunnen gebruiken. Voor kinderen tot 11 jaar krijgt de voedselbank een budget van Gemeente Woerden, dat zij kunnen besteden aan een sinterklaascadeau. Kinderen die buiten deze leeftijdsgroep vallen verdienen ook een leuk extraatje, vonden de initiatiefnemers Conny Wesseling (Luciano), Pascal Distel (restaurant De Woerdenaar), Carmen Kuijlenburg (Blik op Hout) en Patricia van Hall (Buro Fudge). Het bedrag dat via de Stadshart Sint-actie wordt opgehaald, wordt met name besteed aan deze leeftijdsgroep.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.