Stadshart WoerdenSnertverkiezing 2023 | 26 oktober

Heel Woerden kookt snert in de derde week van oktober. Maar wie-oh-wie maakt de lekkerste? Is het de oma van Anne, de vader van Gert of toch de buurvrouw van Gerard? Dát is wat heel Woerden wil weten.

Snertverkiezing, dé Snertwedstrijd van Woerden

We gaan het zien (en proeven!) tijdens de vierde editie van de Snert-verkiezing op donderdag 26 oktober. Er zijn 2 categorieën: Traditionele Snert en Eigenwijze Snert.  Traditionele Snert is de erwtensoep zoals we die kennen. Eigenwijze Snert is Snert op, jawel, je raadt het al… geheel eigen wijze. Vegetarisch, veganistisch, werelds… Wat je maar wil. Voorwaarde is wel, dat het herleidbaar is naar erwtensoep. Het hoofdbestanddeel moet uit spliterwten bestaan.

Dus, heb jij tijdens de Koeiemart té lekkere snert gegeten bij je oma, moeder, oom of buurvrouw? Of heb je zelf dagen in de keuken gestaan en geëxperimenteerd met de eigenwijze snert? Schroom niet en lever een bakje in. Wie weet win jij dit jaar deze felbegeerde titel.

Hoe doe je mee?

  • Haal vanaf 19 oktober een wedstrijdpakket bij Slagerij van Kesteren. Het wedstrijdpakket bestaat uit een bakje en een inschrijfformulier.
  • Kook de snertsterren van de hemel, laat het gerecht goed afkoelen en schep jouw bakje (niet tot de rand) vol.
  • Vul het formulier goed in. Zorg ook dat er serveerinstructies bij staan.
  • Lever jouw bakje snert in op woensdag 25 oktober tussen 8:00-12:00 of op donderdag 26 oktober tussen 8:00-12:00 bij Keurslagerij van Kesteren. Daar gaat het de koeling in.
  • Donderdag 26 oktober gaat de jury proeven bij de Pompier. Wij zorgen dat jouw gerecht goed opgewarmd wordt en serveren het uit aan de jury.
  • Heb je gewonnen? Dan bellen we je diezelfde avond nog. De prijsuitreiking is op vrijdagavond.

 

Inspiratie nodig? > Bekijk hier de winnende recepten van voorgaande jaren!