Stadshart WoerdenSnertweek | ma 24 oktober | Koeiemarttrui

 

‘Vroeger breiden de Woerdenaren speciaal voor de Koeiemart een nieuwe wollen trui. Dat was toen dé manier om een knappe jongen of knap meisje aan de haak te slaan. Hoe bijzonderder de trui, hoe succesvoller de Koeiemart.’ *

 

Dit feestjaar pakken we die traditie weer op. Heel Woerden heeft zitten breien. En dat moet beloond! Daarom besteden we op maandag 24 oktober aandacht aan het fenomeen ‘de Koeiemarttrui’. Kan je niet breien, maar wil je toch in zo’n foute Snerttrui rondlopen op de Koeiemart? Bestel dan een unieke exemplaar via deze link: https://www.stadshartwoerden.nl/product/koeiemarttrui/

 

Tentoonstelling | 14.00 – 17.00 | Voorstraat 81

Op maandag 24 oktober worden de truien tentoongesteld op Voorstraat 81. Het is op de plek waar tijdelijk de Woerdense Iconen Popup is. Extra leuk: Naast de koeiemarttrui-tentoonstelling is er tijdens de Snertweek óók het Popup Koeiemartmuseum gevestigd.

Ben je één van de deelnemers van Heel Woerden Breit, kijk dan op deze pagina hoe en waar je jouw trui(en) of een foto ervan in kunt leveren. De winnende trui wordt op dinsdag aangereikt aan Burgemeester Molkenboer. En hij zal tijdens de Koeiemart deze trui dragen.

 

Bekendmaking winnaar | 14.00 | Voorstraat 81

Om 14:00 wordt de winnaar bekend gemaakt van Heel Woerden Breit. Kom vooral kijken, want het belooft een hilarische, gezellige middag te komen. Met in de jury o.a. Arja van Stadsmuseum Woerden.

En wellicht ken je de breidames nog, van het openingsfeest? Ook zij zullen erbij zijn.

 

Verkoop truien voor het goede doel | 14.00-17.00| Voorstraat 81

Wil je zo’n handgemaakte Koeiemarttrui op de kop tikken? Ook dan moet je maandag 24 oktober in de Voorstraat zijn. Een aantal van de unieke, handgemaakte truien worden verkocht en de opbrengst gaat naar Voedselbank Woerden. Ook dinsdag is onze pop-up winkel open van 12.00 tot 17.00 uur, zodat je nog op tijd je trui voor de Koeiemart kan scoren.

 

*  uit ‘Koning Snert, Woerden voor vreemde eenden’ van Tosca Menten.