Stadshart WoerdenEerste Hulp bij Vakantie

Yes! Vakantie!

Maar hoe ga je die kinderen zes weken lang vermaken? Wij weten het wel! Wij hebben genoeg tips voor een vakantie in Woerden:

Natuurschatten zoeken

Bij de Duurzaamheidswinkel in de Voorstraat kun je gratis een hele leuke kaart halen, waarmee jouw koter(s) de natuurschatten in hun directe omgeving kunt zoeken. Een soort bingokaart-maar-dan-anders. Elk seizoen komt er een nieuwe kaart uit.

Eindeloos bouwen

Bij Jan’s Steen in de Voorstraat verkopen ze héél veel LEGO. Grote dozen, kleine dozen of zelfs losse steentjes. Weer of geen weer, LEGO staat garant voor urenlang bouwplezier! En bouw gerust zelf mee ;-)

Toffe puzzeltocht

Ga samen met je kinderen (vanaf 7 jr) op puzzeltocht door Woerden! Je leert van alles over de Romeinen in Woerden, lost een botenmysterie op, ontdekt een verborgen grens (de Limes! UNESCO Werelderfgoed!) en je koopt met je Romeinse munten appelsap om de dorst te lessen, een Romeins spelletje en ander leuks en lekkers. Je kunt deze speurtocht elke vrijdag- en zaterdagmiddag doen. Koop ‘m online of in Stadsmuseum Woerden.

Eindeloos spelen

De dames van Blik op Hout hebben genoeg ‘munitie’ om acute verveling te lijf te gaan. Voor elke leeftijd en voor alle interesses hebben ze het leukste spellen, knutselspullen en speelgoed. Ook voor onderweg op de achterbank, of voor tijdens het eten in een restaurant, om lekker in de tuin mee te spelen of op een regenachtige zomerdag binnen. Ook bij Intertoys in de Voorstraat vind je heel veel speelgoed. Dus vervelen is eigenlijk echt geen optie.

Pannenkoeken eten

Even geen zin om te koken? Ga dan gezellig een pannenkoek eten bij Tante Truus! Kunnen de kids ook nog even lekker ravotten in de speelruimte. Succes verzekerd.

IJsjes proeverij

Haal elke week op een andere plek een ijsje! Italiaans ijs bij Torino en Luciano, een softijsje bij Friendly’s.

Bekijk Woerden vanaf het water

Huur een SUP bij Sportsaeck, en SUP around the Singel. Nog nooit gesupt? Ze geven er ook SUP-les! Wist je dat Marieke van Sportsaeck Nedelands Kampioen SUP Sprint is?

Of vaar met Sweet Caroline een rondje Woerden. Elke Woensdag, vrijdag en zaterdag kun je mee voor een vaartochtje van ongeveer 1 uur.

Biebfabriek

Een podcast maken, leren fotograferen met je telefoon, sleutelhangers maken… je kunt het zo gek niet bedenken, maar je doet het allemaal in de bieb tijdens de BiebFabriek! Bekijk het programma hier.

Nog iets leuks bij de bieb: Vakantielezen, een soort verhalen speurtocht!
Ga mee met Meral en Jop, op reis naar zes bijzondere landen: Avonturenland, Lachland, Sportmanië, Dierenrijk, De Sprookjeseilanden en Griezelkust. De namen zijn misschien een beetje gek, maar de landen bestaan echt! In elk land ligt een schat verstopt. Je vindt ze door het verhaal bij het land te lezen. Heb jij alle schatten gevonden? Doe dan mee met de winactie en misschien win jij wel een echte prijs!

Laatste week van de vakantie

Nou. Die laatste week komt ook helemaal goed. De Woerdense VakantieWeek  heeft weer een bomvol programma met leuks voor het hele gezin. Zorg ook een avondje voor oppas, zodat jullie zelf ook even ongestoord kunnen feesten op het veld!

 

Fijne zomer!