Stadshart WoerdenWijnloop in het AD

Wijnloop in het AD

UITGESTELD

Beste wijnliefhebbers,

Jullie voelden ‘m natuurlijk al aankomen. Wijnloop Woerden kan niet doorgaan. Echt heel jammer, want we hadden er heel veel zin in, en jullie ook. Er zijn al heel veel glazen verkocht.

Daarom is het uitstel, GÉÉN AFSTEL!

Heel graag hadden wij al een nieuwe datum geroepen. Maar het lijkt ons beter, om even af te wachten hoe de situatie zich verder gaat ontwikkelen.
Wij vragen jullie, om niet massaal contact op te nemen met dewijnloop.nl. Dat is NIET nodig. Jullie glazen blijven geldig, jullie gegevens zijn bekend. Zodra wij een nieuwe datum hebben, zijn jullie de eersten die het weten. Blijkt het een datum te zijn, waarop je niet kunt? Ook daarvoor zoeken we een gepaste oplossing.

TIP: Gelukkig hebben we nog geen huisarrest en kun je een lekkere fles wijn én lekkere hapjes scoren in de winkels van Stadshart Woerden. Veel winkels hebben inmiddels een bezorgservice op poten gezet. Maak er gebruik van, juist nu!!

#blijfgezond

 


Hierbij het artikel dat zaterdag 29 februari 2020 in het AD kwam:

Met wijn in de hand charme binnenstad weer ontdekken

Door FEMKE RODENBURG
Woerden krijgt er een nieuw evenement bij: een wijnloop. Op vrijdagavond 17 april kunnen Woerdenaren met een wijnglas in de hand door de binnenstad wandelen om deze in winkels te laten inschenken.

De glazenverkoop is pas net begonnen en loopt heel goed. De Wijnloop is een evenement dat dit voorjaar voor het eerst in vier plaatsen wordt gehouden. ,,Ik kom zelf uit Huizen en daar is een soortgelijke activiteit al vijf jaar een groot succes”, vertelt wijnimporteur Richard Bruijne. Met een compagnon benadert Bruijne steden om De Wijnloop te houden. Woerden, Heemstede, Valkenswaard en Nederweert doen dit voorjaar mee en met een paar andere steden is het bijna rond.

Het doel van De Wijnloop is om met een gezellig evenement bezoekers naar de winkels te trekken. ,,Iedereen vindt het leuk als de binnenstad in december mooi versierd is, maar ondertussen kopen steeds meer mensen hun spullen op internet”, zegt Bruijne. ,,Met dit evenement krijgen winkeliers letterlijk weer volk in hun winkel en kunnen inwoners ontdekken hoe leuk een winkel eigenlijk is.”

Glas kopen

Om mee te kunnen doen aan De Wijnloop, moet je vooraf online een wijnglas van 13,95 euro kopen. Vanaf 10 april is dit glas op te halen bij het Woerdens Wijnhuis in de Jan de Bakkerstraat. Vervolgens kunnen deelnemers vrijdag 17 april tussen 18.00 en 21.00 uur bij de verschillende deelnemende winkels hun wijnglas laten vullen. Bruijne: ,,Niet helemaal vol, adviseren wij winkeliers, want het leuke is om meerdere winkels te bezoeken en meerdere wijnen te drinken.”

Iedere winkelier regelt zelf de wijn en zorgt ook voor een lekker hapje. ,,Winkeliers kunnen hun wijn bij mij bestellen, maar ik adviseer juist om de wijn bij lokale wijnhandelaren in te kopen”, zegt de wijnimporteur. Ook de hapjes kunnen ondernemers bij elkaar kopen, zodat je elkaar helpt.”

In Woerden hebben al bijna twintig winkeliers hun medewerking toegezegd. ,,Onder andere herenkledingzaak Bruin, de Wereldwinkel, Gare Pompidou, Falcon Fashion, AV Flowers, Van Tuijl, De Pompier en Alexanderhoeve kaas & noten”, vertelt Patricia van Hall, die namens winkeliersvereniging Stadshart Woerden bij het evenement betrokken is. ,,Iedereen kan meedoen”, zegt Bruijne. ,,In Blaricum zitten niet zoveel winkels en doen de tandarts, notaris en bank ook mee.”

Voor het evenement zijn duizend wijnglazen beschikbaar. De verkoop, die afgelopen woensdag is begonnen, loopt volgens Bruijne goed. ,,Een evenement moet natuurlijk groeien en zo’n eerste editie raakt zelden uitverkocht, maar er zijn nu al honderden glazen verkocht, dus het begin is goed.” Wat de organisatie betreft, wordt de wijnloop jaarlijks gehouden. Bruijne: ,,In Huizen is het zo populair dat de duizend glazen binnen 24 uur verkocht zijn en er op internet een levendige handel is ontstaan in de glazen.”

Alcoholvrij

En als een winkelier je iets inschenkt dat je niet te drinken vindt? Bruijne: ,,Dan ga je snel door naar de volgende winkel.” Bij het evenement wordt overigens ook alcoholvrije wijn geschonken. ,,Niet alleen voor kinderen, maar ook omdat alcoholvrije wijn en alcoholvrije dranken aan een opmars bezig zijn”, legt Van Hall uit.

De vergunning die nodig is voor het schenken van alcohol in winkels wordt door de winkeliersvereniging geregeld. ,,Het is natuurlijk geen jongeren-evenement en trekt vaak inwoners rond de 35 à 40 jaar die het leuk vinden elkaar bij zoiets tegen te komen, dus we verwachten geen problemen”, zegt Bruijne. ,,Na afloop kunnen deelnemers natuurlijk door naar de kroeg, maar dat is geen onderdeel meer van het evenement.”

Volgens Bruijne is De Wijnloop een leuke impuls voor winkeliers, de teruglopende koopavond en voor alle ondernemers in het centrum. ,,In Huizen zie je bijvoorbeeld ook dat restaurants er op inspelen met een menu voor na de wijnloop. Er is daar zelfs een heuse afterparty.”

PATRICIA VAN HALL MET ACHTER ZICH REMMER MEIJER (WOERDENSE WIJNWINKEL), SANDER VAN DEN WIJNGAARD (DE POMPIER) EN ERIK VALK (FALCON FASHION) IN DE WINKEL VAN REMMER MEIJER. FOTO RIANNE DEN BALVERT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.