Stadshart WoerdenWoerden 650 Zomerweekend

Woerden 650 Zomerweekend

De zomervakantie is helaas weer voorbij en dat betekent dat we ons opmaken voor het tweede deel van het feestjaar. In het weekend van 09 & 10 september staat het Woerden 650 zomerweekend op de planning. Met op vrijdagavond het Excelsior Proms Concert en op zaterdagavond de spectaculaire show van ClockHOUSE. Het Kerkplein wordt voor het weekend omgetoverd tot een grote concertzaal.

09 september: Excelsior Proms Concert

In dit feestjaar organiseert Excelsior een speciale jubileum editie van het Excelsior Proms Concert. In samenwerking met Woerden Bruist en Woerden 650 wordt een Woerdense variant van het Maastrichtse Vrijthofconcert georganiseerd. Het wordt een muzikale avond voor jong en oud, met muziek van pop tot klassiek door Excelsior Woerden, het Woerdens Promskoor en solisten. Het Kerkplein wordt afgezet en gevuld met ruim 1300 stoelen. Het concert start om 20.00 uur, inloop (zelf plek kiezen) kan vanaf 19.00 uur onder begeleiding van de Woerdense band Vintage Connection. Deze band verzorgt ook de afterparty vanaf 23.00 uur.

Tickets voor dit muzikale spektakel zijn slechts 12,50 euro en kunnen digitaal verkregen worden via www.excelsior-woerden.nl. Koop je liever een papieren kaart, dan kan dit bij Friendly’s Cafetaria (Plantsoen 2 (m.u.v. 29/8 – 6/9)), Vakdrogist Stouthart (Voorstraat 84-86) en Van Vliet Muziek (Leidsestraatweg 9). Meer informatie over het Promsconcert is te vinden op www.excelsior-woerden.nl.

 

10 september: ClockHOUSE

(lees verder onder video)

 

Op zaterdag wordt het Kerkplein omgetoverd tot een grote concertzaal. Pracht in de Kracht, Carillon Woerden en Open Monumentendag nodigen samen met Woerden Bruist en Woerden 650 iedere Woerdenaar uit om van de unieke en spectaculaire show ClockHOUSE te komen genieten. ClockHOUSE is gratis toegankelijk en start om 19.30 uur en duurt tot 01.00 uur.

Tijdens ClockHOUSE worden alle zintuigen van de bezoekers geprikkeld. De avond wordt om 19.30 uur gestart door de dj’s Wouter van der Goes & Frank van ’t Hof (bekend van hun radioprogramma Soul Night op NPO Radio 2). Zij brengen hun warme soul en discovibe mee naar het Kerkplein. Vanaf het begin van de avond is het voor jong en oud lastig om stil te blijven staan. Om 21.30 uur neemt Raymundo plaats achter de draaitafel. Raymundo is de vaste dj van de Escape in Amsterdam en met zijn vrolijke club Groove weet hij hoe hij het publiek moet laten dansen.

Glamourgirl feat Roaming Bells (hoofdshow)

Om 22.30 uur is het tijd voor de unieke hoofdshow van ClockHOUSE: 650 jaar Woerden. Tijdens de show wordt het verleden en het heden samengebracht. Een samenspel tussen de Woerdense dj Mirte Damen a.k.a. Glamourgirl op het podium en de wereldwijd bekende vrouwelijke beiaardier Rosemarie Seuntiëns hoog vanuit de Petrustoren. Hun optreden wordt nog gaver gemaakt door een geweldige groep muzikanten: Miss Bunty als mc/vocalist, Eddy C op percussie en Machiel van der Aar a.k.a. Saxlife op saxofoon. De show wordt compleet gemaakt door fantastische videobeelden door visual artist/VJ Telefunken en oogverblindende special effects.

Als afsluiter van de avond verwelkomt ClockHOUSE om 23.30 uur de koningin van de Nederlandse techno Miss Monica. Sinds 1992 is Miss Monica een fenomeen in de danswereld. Ze is al een aantal jaar gestopt, maar speciaal voor Woerden 650 maakt zij een uitzondering. Een fantastische afsluiter die je echt niet wilt missen, want er zal nog lang over worden nagepraat. Meer informatie www.woerden650.nl of op onze social media.

Timetable ClockHOUSE:

19.30 uur Wouter van der Goes & Frank van ’t Hof (NPO Radio 2 dj’s – warme soul & disco)

21.30 uur Raymundo (dj – vrolijke club Groove)

22.30 uur ClockHOUSE: 650 jaar Woerden hoofdshow

met Glamourgirl (dj en artistieke leiding), Rosemarie Seuntiëns a.k.a. Roaming Bells (beiaardier vanuit de klokkentoren) Miss Bunty (MC vocaliste), Eddy C (percussionist) en Machiel van der Aar a.k.a. Saxlife (saxofoon)

23.30 uur Miss Monica (dj -techno/techhouse)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.