Stadshart WoerdenWoerden binnenstad in de finale met Ede!

Woerden binnenstad in de finale met Ede!

We geloven het zelf ook nog niet helemaal hoor, maar wij staan in de finale samen met Ede voor de Beste Binnenstad van Nederland!

Wat is de Beste Binnenstad verkiezing?

Elke drie jaar wordt gestreden om de titel ‘Beste Binnenstad’ in de categorie grote steden en middelgrote steden. In de jury zit de ‘elite van de retaildeskundigen’. Woerden was genomineerd met 10 middelgrote binnensteden, waaronder Deventer, Middelburg en Sneek. Om in de finale te komen moest Woerden een vragenlijst invullen en op speeddate met de jury. Hierbij zijn we beoordeeld op zes thema’s: Economie, Veerkracht, Inclusiviteit (open voor iedereen), Identiteit, Governance (organisatie van de binnenstad) en Levendigheid. Woerden eindigde in de finale met Ede.

Hoezo Woerden?

“Het historische profiel van Woerden en de duidelijke keuze op het gebied van marketing bepaalden onder andere de finaleplaats van Woerden.” luidde het oordeel van de jury. Om de Beste Binnenstad te zijn hoef je niet de mooiste te zijn. Het gaat om de ontwikkeling die je als stad hebt doorgemaakt. Woerden heeft onder andere een binnenstadsmakelaar aangesteld om de leegstand aan te pakken. Om toekomstbestendig te zijn willen de binnenstad meer zijn dan een verzamelplaats van verkooppunten, maar een gebied waar sociale interactie plaatsvindt. Onze droom voor Woerden is als volgt:

“De sfeervolle huiskamer van de regio. Een historische plek binnen de singels waar gastvrijheid en betrokkenheid van Woerdenaren centraal staat. Maak kennis met de ambachtelijke regionale streekproducten. Dompel jezelf onder in het eigenzinnige en pure karakter van de binnenstad. Woerden maakt van elke ontmoeting iets bijzonders.”

De volgende stap is een bezoek van de jury aan Ede en Woerden in april. Op 18 mei is de bekendmaking van de winnaar. We zullen jullie op de hoogte houden.

Zie ook het artikel in het AD hierover en de video van de bekendmaking.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.