Stadshart Woerden

Woerdense Fudge

Woerdense Fudge

De Woerdense Fudge is geïnspireerd op de kristaljon, het Woerdense krentenbolletje dat gebakken wordt tijdens de jaarlijkse Koeiemart. Naast de suiker en room zijn kaneel, rozijnen, een snufje saffraan en citroen de belangrijkste ingrediënten van de kristaljon. Dezelfde ingrediënten worden gebruikt voor de Woerdense Fudge.

Meer weten over fudge? Lees onder de video verder!

Fudge is ontstaan in Amerika. Hoewel fudge als een typisch Engels product bekend staat, is het eigenlijk afkomstig uit Amerika. Tenminste, zo gaat het verhaal. Tijdens een kookles toffee maken, was de temperatuur van het mengsel te laag. Het resultaat was iets dat mínstens net zo lekker was als de bedoelde toffee. Dit misbaksel werd fudge genoemd, wat foutje of vergissing betekent en werd later bewust gemaakt, zowel in Amerika als in Engeland en Schotland. En ook in Woerden dus.

De fudge van Buro Fudge wordt met de hand gemaakt in de keuken van de HALL in Woerden. Naast de Woerdense fudge, worden er nog véél meer smaken gemaakt. Sommigen wisselen met het seizoen, zo heb is er altijd iets nieuws te proeven.

Een blijvertje in het assortiment is de frappuccino fudge, gemaakt met de koffiebonen van OVErHOOP.

Waar te koop?
Buro Fudge
Rijnstraat 36B
3441 BV Woerden