Stadshart WoerdenWoerdens kwartet in het nieuws

Woerdens kwartet in het nieuws

Er zijn over het Woerdens kwartet 3 artikelen in de krant gekomen. Hieronder een overzicht.

  1. Artikel in de Woerdense Courant

2. Artikel in het AD Woerden 26 november 2019

Woerdens kwartet krijgt een eigen competitie

Ook ruilavond voor populair kaartspel

De Bonaventurakerk, het polobad van het Batenstein, de Koeiemart en Landgoed Bredius. Bekende begrippen, die allemaal zijn terug te vinden in het Woerdens Kwartetspel.

SOPHIE VAN BEMMEL

Het kaartspel is zo populair dat het zijn eigen competitie krijgt. De WK Competitie vindt aanstaande vrijdag plaats in Café de Reehorst. ,,Een Woerdense Kwartet Competitie”, zegt Patricia van Hall van Buro Fudge, ontwikkelaar van het kaartspel.

Er kunnen twintig mensen meedoen en de winnaar krijgt het speciale bewaarblik. ,,Mensen kunnen zich nu nog opgeven, we zitten nog niet vol. Ik hoop zelf heel erg dat zowel kinderen als fanatieke ouderen zich opgeven voor de competitie”, aldus Van Hall.

Van Hall is blij verrast door de positieve reacties op het kaartspel. ,,We krijgen veel vragen van geëmigreerde Woerdenaren, die nu op Ibiza of in Australië wonen, maar toch graag het spel willen hebben. Ook krijgen we meerdere mails van kwartetfanaten, die hun collectie willen uitbreiden.”

Voordeel

Om deze mensen een kans te geven het spel te bemachtigen, hebben Buro Fudge en Stadshart Woerden besloten om het spel tijdens de Woerdense Winterfair te verkopen. ,,Niet iedereen was daar even blij mee, omdat veel mensen al sinds 14 september druk aan het verzamelen waren. We hadden echter niet verwacht dat de vraag zo hoog zou zijn.”

De fanatieke verzamelaars hebben echter wel een voordeel, want zij kunnen aanstaande vrijdag als eerste hun kaartspel compleet hebben. Vanaf 18.00 uur kun je je dubbele kaarten ruilen voor exemplaren die je nog niet bezit.

,,Wij zijn er zelf ook op de ruilavond en zullen niet al te moeilijk doen als je nog een bepaalde kaart nodig hebt”, zegt Van Hall. Een favoriete kaart is er nog niet onder de verzamelaars, maar wel bij Van Hall. ,,Ik vind het ‘Historisch Centrum Kamerik’ wel heel mooi. En het thema Veroveren! Die gebouwen zijn zo stoer!” Het thema ‘Torenhoog’ is wel erg gewild onder verzamelaars. ,,Dat thema is blijkbaar moeilijk te krijgen. Vreemd, want we hebben alle kaarten willekeurig verdeeld onder de winkeliers.”

Goede herinneringen

Het kwartet haalt goede herinneringen naar boven bij de echte Woerdenaar. ,,Een vrouw spaart de kaartjes en geeft ze dan aan haar dementerende vader, die al een tijdje in zichzelf gekeerd is. Elke keer als hij een kaartje krijgt, fleurt hij op en weet hij er van alles over te vertellen”, vertelt Marleen Strien van Buro Fudge.

En als de kaartjes op zijn? ,,Dan begint hij weer van voren af aan.”

Zijn er ook al ideeën voor nieuwe Woerdense spellen? Monopoly met de Rijnstraat en de Voorstraat in Ons Dorp? ,,We hebben inderdaad al nagedacht over Woerdypoly”, zegt Strien. ,,Maar een uitbreiding op het kwartet kan ook. We hebben de Woerdense Vakantieweek (WVW) er nog niet eens inzitten.” Voor nu is het in ieder geval even klaar. ,,We hebben nog over een zomervariant nagedacht met de WVW er in en een thema Woerdense Olympiërs. Misschien over een paar jaar, het moet natuurlijk wel leuk blijven”, sluit Van Hall af.

3. Artikel in het AD Woerden 14 december 2019

Kwartet scoort op Winterfair

Centrum van Woerden in teken van grote kerstmarkt

RENÉ CAZANDER

Het centrum van Woerden staat vandaag geheel in het teken van de Winterfair. Hier kunnen de bezoekers al een beetje in kerstsferen komen. Bij 120 kramen in de binnenstad zijn bijzondere kerstspullen, kerstcadeaus en diverse delicatessen te krijgen.

De kerstmarkt is gistermiddag om 12.00 uur in de regen van start gegaan. Ondanks het druilerige weer vonden de eerste bezoekers al langzaam hun weg. In de middag waren aan de Voor- en Rijnstraat nog diverse kraampjes onbezet. Pas later op de dag werd het op de Winterfair gezellig. Als het weer niet tegen zit, zal ook vandaag het stadshart goed gevuld zijn met publiek, leert de ervaring van de afgelopen jaren. Vorig jaar werd de Winterfair na twee uur al afgelast vanwege het slechte weer.

Rustig

Petimara van Eck staat al vanaf vrijdagmiddag met haar moeder met een kraam op de Winterfair. De twee verkopen woonaccessoires, speciaal voor kerst. Ze hebben vanaf 12.00 uur al aardig wat verkocht, vertelt ze. ,,Het is voor de eerste keer dat we hier op de kerstmarkt in Woerden staan. Het is best gezellig, maar nog wel rustig”, zegt Van Eck. Ze verwacht en hoopt vurig dat het zaterdag wel wat drukker wordt.

Wat gisteren bij het begin van de Winterfair al wel goed liep, was het eenmalige Woerdense kwartetspel, een collectors item. De doosjes om de kaarten in te bewaren, waren gistermiddag rond 16.00 uur al bijna uitverkocht. Het Stadshart Woerden had er 200 stuks van laten maken. ,,Wie zo’n doosje (4 euro per stuk) nog wil hebben, moet er snel bij zijn”, waarschuwt Marleen Strien, een van de ontwikkelaars van het kwartetspel, terwijl ze naar een kartonnen doos met daarin de laatste doosjes wijst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.