Stadshart WoerdenDuurzame donderdag

De duurzame donderdag van La La Lente staat in het teken van grote voorjaarsschoonmaak, mínder rommel en méér groen. Met alle schone acties en duurzame aanbiedingen hieronder, wordt jouw grote schoonmaak en duurzame lifestyle een feestje!

Gratis upcycle workshop

Geef oude posters of magazines een nieuw leven als cadeauverpakking of -envelop. Hoe? Dat gaan ze je haarfijn uitleggen bij Atelier Buitengewoon. Je kunt op donderdag 11 april, van 14:00-16:00 uur deze gratis workshop volgen. Je hoeft je niet aan te melden, stap gewoon even naar binnen. Vol = vol!
Atelier Buitengewoon, Kerkstraat 4

Bootcamp CleanUp

Donderdag vanaf 10:00 gaan de ondernemers aan de slag met de grote schoonmaak in de binnenstad. Jij kunt een handje meehelpen én tegelijkertijd aan je lijf werken. Van 10.15 uur tot 11.15 uur kun je meedoen aan de BootCamp CleanUp van Sportsaeck. Doe je mee? Geef je dan op bij Marieke, WhatsApp 0641491813.

Expositie upcycle project Technasium

In de Duurzaamheidswinkel (Voorstraat 75) is een hoek van de winkel omgebouwd tot een expositieruimte. Je kunt er de upcycle werkstukken van de eerste jaars leerlingen van het Technasium van het Minkema college.

De leerlingen brachten een aantal weken geleden een bezoek aan de winkel. Ze leerden het verschil tussen re-use, recyclen en upcyclen. Ze hebben uitleg gekregen welke materialen er ingezameld wordt in de recyclebar en wat er mee gebeurt. Ze kregen vervolgens de opdracht om van restmaterialen (liefst van de recyclebar) een nieuw product te maken. Te upcyclen. In kleine groepjes hebben ze verschillende ideeën uitgewerkt op tekening en uiteindelijk één idee gerealiseerd. Het voorwerp wat het meest origineel, praktisch, commercieel interessant en haalbaar is wordt in productie genomen door De Terugwinning. 

Als bezoeker aan de winkel kunt u mee bepalen welk ontwerp het meest geslaagd. Op 24 april wordt de winnaar bekend gemaakt. | Donderdag 11 april, op duurzame donderdag is de winkel extra geopend van 10-15 uur. 

Miskoop?

Wie kent het niet? Iedereen heeft wel een miskoop in de kast hangen, toch? Dat bloesje dat toch nét niet op die ene broek paste. Of die rok waar je maar niks leuks op kunt vinden. Niet weggooien! De style experts van Be One en Jones & Jones in de Voorstraat stylen jouw miskoop zó, dat het je nieuwe lievelings wordt!

Je oude BH is geld waard

Lever je oude BH in bij Lincherie in de Voorstraat en krijg €10 korting op je nieuwe BH! Je oude BH krijgt een nieuw leven door organisaties zoals Dress for Succes. Zo help je mensen met een uitkering of een minimuminkomen, die stappen willen zetten op weg naar economische zelfstandigheid.

Zonder rommel op pad

De Wereldwinkel heeft een handig Zero Waste to Go pakket voor je samengesteld. Een Dopper Original en een herbruikbare broodzak van KeepLeaf voor €20. Dorst? Dan mag je gewoon je waterfles vullen bij de Wereldwinkel in de Havenstraat. Zo verslaan we samen al dat plastic in de natuur!

Duurzaam koken

Op duurzame donderdag krijg je €10 extra korting op de duurzame RVS koekenpannen en woks zónder anti-aanbaklaag van Spring of Demeyere. Je koopt ze bij Kitchen2Table in de Voorstraat.

Korting op je refill

Kom je met je eigen zakje of theeblikje naar de winkel voor een refill? Daar worden zee blij van bij Buro Fudge en daarom krijg jij  €1 korting op een refill van 100 gram losse thee bij Buro Fudge in de Rijnstraat. En neem je eigen verpakking mee naar Amiza Tea Boutique en krijg 10% korting op losse thee!

Bio en van dichtbij

Bij Cromwijk kun je de hele dag biologische boerderijkaas proeven. Én de kaas is ook nog eens in de aanbieding op duurzame donderdag.

Snoeppot

Koop je eigen Rosa’s snoeppot met 50% korting en neem er gerust een snoepabonnement van Rosa’s Leckernijen bij om hem te vullen!

Wasgeluk

De ladies bij Falcon worden  heel gelukkig van hun heerlijke Italiaanse wasparfum voor de was. Dat gevoel heet……..WASGELUK! Eeen milieuvriendelijke wasparfum, alléén op donderdag in de aanbieding van €14,95 VOOR €9,95. Ze hebben gezocht naar de allerbeste producten, met de beste samenstelling voor die unieke geurbeleving. Probeer eens wat heerlijke geuren uit. Vegan, dierproefvrij, de flessen zijn 100% green én bevatten geen micro-plastics. Waar? Bij Falcon Ladies in de Voorstraat.

Biologische katoen en gercycled materiaal

Bij Livera kunnen ze je er álles over vertellen. Benieuwd? Stap naar binnen bij Livera in de Kerkstraat.

Ook je oude schoenen zijn geld waard!

Bij Nelson schoenen kunnen de oude schoenen ingeleverd worden en krijg je 10% korting op je nieuwe paar schoenen. FastFeetGrinded haalt je schoenen uit elkaar en hergebruikt de verschillende materialen in bijvoorbeeld vloeren, isolatiemateriaal maar ook zelfs veters.

Bewaar je bonbon doosje

Neem je lege Torino bonbon doosje mee naar de winkel en krijg 20% korting bij het opnieuw vullen van je doos met overheerlijke Torino bonbons.

Neem je eigen verpakking mee

en laat het vullen met de chocola van ChocoMade. Je krijgt 10% korting als je je eigen verpakking meeneemt.

Shampoo refill

Neem een lege 250 ml shampoo fles mee en Team Kappers vullen ‘m met een Team kappers shampoo voor maar €10,-

Duurzaamheidswinkel

De Duurzaamheidswinkel is normaal gesproken niet open op donderdag, maar op Duurzame Donderdag uiteraard wél! Neem tussen 10-15u een kijkje bij de Recyclebar, de Zadenbibliotheek of laat je informeren over allerlei duurzaamheidszaken.

 


Wat er nog meer te doen is tijdens la La Lente? Bekijk het HIER!